-->

21.08.12

У Хацьках відкрили пам’ятний знак загиблим "чорнобильцям"

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та бойове братство воїнів-інтернаціоналістів домоглися серйозної перемоги у справі увічнення пам’яті загиблих однополчан та товаришів.

16 серпня за ініціативи членів місцевої громадської організації "Союз. Чорнобиль. Україна" пам’ятник тим, хто навіки залишився молодим, був урочисто відкритий у Хацьках. Як відзначали присутні на відкритті жителі села, цей монумент стане сільською святинею, до якої будуть приходити не тільки ветерани-афганці, колишні ліквідатори аварії на ЧАЕС, а й школярі, молодята і просто односельці. Символічним став не тільки надпис на стелі – "І мертвим, і живим, і ненародженим", а й місце для її облаштування – біля Обеліска Слави та поховання воїна-інтернаціоналіста Валерія Тищенка, іменем якого названа одна із вулиць села.

У відкритті пам’ятника взяли участь голова районної ради Микола Смірнов, заступник голови райдержадміністрації Леонід Котенко, члени громадської організації "Союз. Чорнобиль. Україна", воїни-інтернаціоналісти і жителі села.

Багато хто з присутніх не приховував щирих сліз. Адже для нинішнього покоління збереження пам’яті загиблих воїнів, де б вони і коли не несли службу, є священним завданням. Тому в місцевому бюджеті знайшли можливість надати фінансову підтримку для облаштування пам’ятного знаку, початок якому було покладено особистими внесками чорнобильців та воїнів-інтернаціоналістів.

Немає коментарів:

Дописати коментар