-->

17.08.12

По результатам засідання виконкому Бердичівські чорнобильці нарешті отримають шанс на житло (фото)

Чергове засідання виконавчого комітету міста Бердичева, яке відбулося у пятницю, 17 серпня о 10-00, не принесло ніяких несподіванок або сенсацій. Цього разу чиновники зібралися для того, щоб розглянути низку поточних робочих питань, що потребували негайного вирішення. Одним з основних стало питання про прийняття та зняття з квартирного обліку інвалідів-чорнобильців, яке раніше розглядалося на житлових комісіях - адже в цьому році уряд витратив кошти на придбання квартир для сімей данної категорії населення.

Як стало відомо редакції газети «Бердичів Діловий» вперше з дня катастрофи на Чорнобильськай АЕС уряд виділив кошти для забезпечення житлом тих ліквідаторів аварії, що мають І-ІІ группу інвалідності. Кошти в розмірі трохи більше двох з половиною мільйонів гривень вже знаходяться на рахунку міської ради, і на них згідно послідовності в квартирній черзі планується придбати квартири для чотирнадцяти або пятнадцяти сімей – в залежності від цін на квартири.

Однак цього разу купівля квартир буде проводитися без дотримання тендерної процедури, адже 4.07.2012 було внесено зміни в закон України про тендери, згідно з якими тепер дозволяється купівля квартир без проведення тендера. При цьому від наданної можливості замість квартири отримати матеріальне відшкодування, ліквідатори аварії на ЧАЕС відмовилися.

Слід зазначити, що за отримані з державного бюджету кошти будуть повністью забезпечені житлом сім’ї інвалідів І группи, і близько десяти сімей тих чорнобильців, що мають другу групу інвалідності. Разом з тим міський голова пообіцяв, що до кінця року буде виділено близько п’ятдесяти земельних ділянок під приватне індивідуальне житлове будівництво, щоб надати можливість бажаючим побудувати собі житло.

Також на засіданні виконкому розглядалися притання про надання статусу дитини-сироти, про відкриття двух благодійних рахунків для збору коштів на лікування тяжко хворих дітей, та представлення до нагородження почесною відзнакою «Мати-героїня» двох багатодітних мам, що мають п’ять на дев’ять дітей відповідно. Нагадаємо - на данний час подібною відзнакою у місті Бердичеві нагороджено 66 матерей, чекають на розгляд документи про присвоення почесного статусу для ще 21 бердичівлянки.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ




Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ

Немає коментарів:

Дописати коментар