-->

16.08.12

А. Гриценко обіцяє скасувати пенсійну реформу Януковича-Азарова-Тігіпка

Об'єднана опозиція «Батьківщина» в разі отримання більшості відновить соціальні гарантії українців і скасує так звану пенсійну реформу.

Про це журналістам у Черкасах заявив Анатолій Гриценко.

«Розмір пенсії має залежати від тривалості робочого стажу, хто більше працював – той більше отримає. Друге: від розміру зарплати, хто більше робив внесків - той більше отримає. І третє: від умов праці, хтось був біля реактору, хтось у шахті втрачав здоров’я, такі люди мають отримати надбавку», - пояснив Гриценко.

Він також заявив, що програма «Батьківщини» передбачає скасування всіх спец пенсій.

«Хто пам’ятає, при комуністах мінімальна пенсія була 70 руб., секретар ЦК отримував 550 руб. Різниця – 7-8 разів, а зараз максимальна пенсія перевищує мінімальну в 75 разів. Це неприпустимо», - переконаний Гриценко.

Він також розповів про зустрічі з афганцями і чорнобильцями під час штурму Ради.

«Ті афганці й чорнобильці, які приходили під Верховну Раду, потім були у мене в кабінеті. Я їм сказав: хлопці, ви не ту будівлю штурмуєте, треба йти на Банкову, - згадав Гриценко. – Ми з ними потім пішли в уряд, потім - у міністерство Тігіпка. Тігіпко і Азаров поставили підписи, що вони не будуть скасовувати пільги для афганців і чорнобильців і 36 категорій громадян, а потім обдурили».

Гриценко зауважив, що раніше розмір виплат був прописаний у законі, а зараз – вручну визначається Кабінетом Міністрів.

«Тому сьогодні ліквідатору, який йшов на реактор, можуть заплатити 5000 грн., а завтра – 5 грн. І це буде законно», - додав Гриценко.

Виходячи з цього, Об'єднана опозиція «Батьківщина» записала у програмі пункт про відновлення соціальних стандартів, щоб їх визначав не уряд, а закон.

«Більше того, ми ліквідуємо той Конституційний суд, який дозволив позбавити українців соціальних стандартів. Бо ці судді не мають права носити суддівську мантію», - заявив Гриценко.

JeyNews

наступна

1 коментар:

Виктор сказав...

сказочник...может напомнить как он министерствовал, или про его отношение к военнослужащим всех категорий - очередной борец за - себя любимого. и корыто..

Дописати коментар