-->

28.08.12

Син Януковича почав таємно отримувати ліцензії на українські надраСин Януковича почав таємно отримувати ліцензії на українські надра

Половина ліцензій на добування газу, які отримала шахта ім.Засядька, насправді передані фірмі Олександра Януковича – синові президента України. Про це в «Слідство.інфо» пишуть Анна Бабінець і Дмитро Гнап.

22 грудня 2010 року Кабінет Міністрів України без аукціону передав шахті Засядька для розробки дев’ять нафтогазових площ. У 2011 році шахта внесла в статутний фонд ТОВ «Міжрегіональна газова компанія» 25 000 грн., що дозволило передати цій структурі чотири з дев’яти ліцензій (Сербська, Золотаревська, Сиротинська та Нижньортищівська площі (Луганська та Харківська області). Прогнозні запаси 3 млрд куб.

Засновником «Міжрегіональної газової компанії» є є ТОВ «Газінвест-Груп», воно в свою чергу має засновником ТОВ «СЛ-Груп». Основним власником ТОВ «СЛ-Груп» є Едуард Слинько.

Окрім того, Слинько – генеральний директор корпорації «Менеджмент Ассетс корпорейшн» («МАКО»), власником якої є Олександр Янукович.

Раніше, Олександр Янукович з Едуардом Слиньком створили ТОВ «Донснабтара», де в засновниках була також Валентина Арбузова – мати глави НБУ Сергія Арбузова.

Окрім чотирьох газоносних площ від шахти ім. Засядька структури Януковича отримали ще одну. У травні 2012 року «Міжрегіональна газова компанія» вже самостійно отримала від Луганської облради Бараниківську площу під розвідку і промисловий видобуток газу.

«За даними наших джерел, фірмі, пов’язаній з Олександром Януковичем незабаром перепаде ще п’ять ліцензій»,- пишуть журналісти.

За даними джерел видання, оборудка з шахтою Засядька пройшла на взаємовигідній основі. За те, що реальний власник шахти Юхим Звягільський передав газоносні площі, йому дозволили провести приватизацію шахти.

«Розумієш, у Юхима є мрія: він, поки живий і при владі — хоче приватизувати шахту Засядька. Юхим мені й каже: «Я був у Царя. Він не проти того, щоб я шахту приватизував. Але, Цар сказав: оформиш на себе газові родовища і половину з них віддаси Олександру. Потім віддамо тобі шахту», – сказав співбесідник видання.

19-го листопада 2010-го року Фонд держмайна України наказом №171 прийняв рішення про приватизацію шахти ім. О.Ф.Засядька.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар