-->

29.08.12

У Фастові учням-чорнобильцям повернули невиплачені стипендії

Через неправомірні дії директора "Фастівського центру професійно-технічної освіти" учням навчального закладу не виплачувалась стипендія. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Прокуратура перевірила дотримання законодавства в роботі Державного професійно-технічного навчального закладу "Фастівський центр професійно-технічної освіти".

Встановлено, що всупереч вимог законів України "Про професійно-технічну освіту", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" за систематичні пропуски занять без поважних причин, негативні оцінки з навчальних предметів директор закладу своїм наказом позбавив стипендії, протягом січня - травня 2012 року, десятьох учнів навчального закладу, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та мають право на отримання соціальної стипендії, незалежно від успішності в навчанні.

Неправомірними діями директора, учням навчального закладу не виплачувалась стипендія, внаслідок чого перед ними виникла заборгованість на загальну суму 13,396 тис.грн.

Прокуратурою області такий наказ опротестовано. Протест задоволено.

Разом з тим, реагуючи на вказане порушення прокуратурою внесено подання начальнику головного управління освіти і науки Київської облдержадміністрації, яке задоволене. Стипендію виплачено у повному обсязі.

Аналогічні порушення виявлені прокуратурою м. Біла Церква в діяльності Технолого-економічного коледжу Білоцерківського Національного Аграрного Університету.

За результатами перевірки, директору коледжу принесено протест на наказ про призначення державної стипендії студентам коледжу, який задоволено, та подання про усунення порушень вимог Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", причин та умов, що їм сприяють. Подання на даний час перебуває на розгляді.

Джерело: УНН
 

Немає коментарів:

Дописати коментар