-->

02.09.12

Ю.Андрєєв: українські робітники на будівництві арки у Чорнобилі заробляють у 8 разів менше, ніж іноземні

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Президент Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль Україна" Юрій Андрєєв заявив, що українські будівельники є абсолютно безправними на будівництві арки над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Про це він сказав у коментарі УНН.

"У нас у Чорнобильській зоні будують арку українці, які отримують 3-5 тис грн. Ними керують французи, не виїжджаючи навіть у зону, заробляють 50 тис євро в місяць. Виконроби і майстри – турки, які теж не заїжджають в зону, але отримують 30 тис євро. Більшої форми колоніальної залежності важко собі уявити", - наголосив він.

Ю.Андрєєв розповів, що на будівництві арки над четвертим енергоблоком у Чорнобилі нашим громадянам заборонили створювати профспілки для захисту їхніх інтересів. Він зазначив, що українці на будівництві конфаймента є абсолютно безправними.

"Українці отримують дози, а за це мають копійки. А іноземці навіть не з’являються в зоні і отримують десятки тисяч євро", - зауважив експерт.

Він запевнив, що вже неодноразово звертався до відповідних міністерств і відомств, а також звертався з доповідними Президентові України.

Нагадаємо, 26 квітня 2012 року Президент України Віктор Янукович, у річницю аварії на Чорнобильській АЕС, запустив технологічний цикл будівництва арки нового безпечного конфайнмента над четвертим енергоблоком.

До захисної споруди увійде комплекс технологічного обладнання для вилучення зі зруйнованого четвертого енергоблоку ЧАЕС матеріалів, які містять ядерне паливо, їх кондиціювання з подальшим безпечним зберіганням.

Як багатофункціональний об'єкт конфайнмент матиме термін служби 100 років. Вартість будівництва становить близько 990 мільйонів євро.

Джерело: УНН

Немає коментарів:

Дописати коментар