-->

15.09.12

Як обманюють пенсіонерів?

Інформація для роздумів

Цитата з виступу Президента України Віктора Януковича: «…Уряд розробить системний план дій по підвищенню рівня соціальної захищеності ветеранів війни. Цей план почне втілюватися в життя з другої половини 2011 року і остаточно буде виконано в 2015 році». 

Він також пообіцяв збільшити виплати дітям війни. За словами Президента, вони можуть розраховувати на надбавку до пенсії в розмірі 10% від прожиткового мінімуму. 

- Реалізація цього плану буде на моєму особистому контролі, - пообіцяв Віктор Федорович.

Як же реалізується цей план? Хід реалізації його, з впевненістю, можна назвати курсом на знищення людей. Чому? Визначайтеся самі.

Всупереч вимогам ст. 22 Конституції України, 14 червня 2011 року за поданням Кабінету Міністрів Верховна Рада України прийняла, а Президент підписав Закон України №3491-IV «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік», яким установлено, що виконання положень передбачених ст. 49, 50, 51, 52, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС», ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», ст. 14, 22, 37 та ч. 3 ст. 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» застосовуватимуться в порядку та розмірах, визначених Кабінетом Міністрів, виходячи з фінансових можливостей бюджету Пенсійного фонду України на 2011 рік. Аналогічно було зроблено і при прийнятті Держбюджету-2012. Тобто, ці виплати тепер здійснюються не в розмірах, передбачених законами, а так, як вирішить Кабінет Міністрів України.

Від скасування чи зменшення соціальних пільг постраждали найбільш вразливі соціальні групи - ветерани праці, ветерани війни, інваліди, «чорнобильці», діти війни та військові пенсіонери. Це приблизно 28,5 млн. громадян, тобто 62,2% населення України. 

І що особливо тоді вразило, то це голосування за включення до порядку денного Законопроекту №3491-IV про зміни до Держбюджету -2011. 

Поіменне голосування показало: за - 237 голосів, в тому числі фракція КПУ - 23 голоси (237-23 = 214, не включили б до порядку денного!). Як то кажуть, коментарі зайві... 

Рядові комуністи тоді з цього приводу нічого сказати не змогли, а «симоненківці» розповідали, що все це не відповідає дійсності.

Більше того, лідер фракції комуністів П.Симоненко ще в вересні 2011 року при розгляді Законопроекту №9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» заявив (див.газету «Киевский вестник» №89 от 15.09.2011.): «…Цей урядовий законопроект, прийнятий олігархічними фракціями ВР за основу, жодним чином не відповідає своїй назві та свідчить про неспроможність влади забезпечити виконання соціальних зобов'язань держави перед своїми громадянами і тих обіцянок, які давалися людям на виборах. Фракція Компартії не голосувала за цей законопроект і ніколи не проголосує». (читайте також повідомлення прес-служби партії КПУ: "Медобслуговування "чорнобильців" має фінансуватися державою в повному обсязі.")

Але поіменне голосування за проект Закону (№9127) «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», який фактично дав право судам відмовляти позивачам в розгляді їхніх заяв щодо захисту соціальних гарантій, у другому читанні та в цілому свідчить зовсім про інше 
(див. Офіційний сайт ВР України, 05.06.2012, 18:07, http://portal.rada.gov.ua):

По фракції КПУ 
За: 24, Проти: 0, Утрималися: 0, Не голосували: ,1 Відсутні: 0
Всього:
За: 259 Проти: 0, Утрималися: 0, Не голосували: 9, Всього: 268

І це поборники конституційних прав своїх виборців?!

На цьому фоні вражаючим була сесія Верховної Ради, коли українські парламентарі пішли на безпрецедентний крок, прийнявши законопроект № 8351, яким списали з підприємств паливно-енергетичного комплексу понад 14 мільярдів боргів за спожиті, але неоплачені енергоресурси у 1997-2010 роках.

Крім того, Верховна Рада прийняла законопроект №8352, яким списуються податкові борги «Нафтогазу», а також окремі борги облгазів.

Загалом «прощено» близько 24 мільярди гривень. При цьому влада забула списати борги з простих українців, але «вибачила» їх міліонерам-власникам цих структур!

А як прокоментувати фінансування передвиборчої кампанії Комуністичної партії? По приблизним підрахункам фахівців тільки за липень-серпень витрати склали більше 20 млн.грн. (стільки грошей вистачило б щоб закрити «дірку» в бюджеті Управління пенсійного фонду України в Черкаській області для виплати грошей дітям війни).

Витрати на рекламу КПУ перевищують витрати Партії регіонів та «Україна-вперед!». І якщо з олігархічними партіями все зрозуміло, то симоненківська Комуністична партія, яка «захищає» інтереси знедолених звідки бере такі гроші? Не з того ж «корита», що і олігархи?

По матеріалам статті Олексія Малиновського, кандидата в народні депутати України по виборчому округу №197



Немає коментарів:

Дописати коментар