-->

05.10.12

Тулуб: «Зухвалі політикани використовують чорнобильців для досягнення своєї мети»

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб висловив свою думку стосовно безстрокової протестної акції чорнобильців усієї України, організатором якої стали черкаські чорнобильці на чолі з очільником організації «Союз – Чорнобиль – Україна», протоієреєм Борисом Бродовським.

«На сьогоднішній день за інформацією обласного Пенсійного фонду ніяких заборгованостей за пенсіями чорнобильцям на Черкащині немає. Пенсії нараховуються та виплачуються згідно з чинним законодавством. Усього в Черкаській області отримують пенсію майже 6,5 тисяч інвалідів-чорнобильців, з них 2200 осіб – ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції», – цитує слова голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуба його прес-служба.

– І держава не залишає без уваги цю категорію населення, – зазначає Сергій Тулуб. – Подивіться, тільки в цьому році збільшено середню пенсію з 1500 до 2600 гривень, тобто майже в 2 рази відбулося зростання пенсій. Інші виплати зросли в середньому в півтора рази.

За словами очільника області, лише протягом цього року 17 ліквідаторів та постраждалих від Чорнобильської катастрофи отримали власне житло, не кажучи вже про автомобілі для інвалідів.

– На мій погляд, це просто зухвалі політикани використовують чорнобильців для досягнення своєї мети, поширюючи неправдиву інформацію про заборгованість за пенсійними виплатами. Це звичайна експлуатація людей заради власних політичних цілей, – вважає голова ОДА.



Немає коментарів:

Дописати коментар