-->

08.10.12

Партія регіонів чітко виконує зобов’язання по відношенню до всіх «чорнобильців» (???)

Олександр Никитюк: «Партія регіонів чітко виконує зобов’язання по відношенню до всіх, хто постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи» 

Йдеться про людей, які проживали і продовжують проживати на забрудненій території. Про тих, хто першим ступив на шлях боротьби з чорнобильською бідою і хто вже впродовж двадцяти шести років продовжує боротися з її наслідками. Багатьох із них уже немає серед живих. Ще більше тих, хто тяжко хворіє. Проблем у цієї категорії жителів нашої області, яка найбільше постраждала від аварії, дуже багато. Але сьогодні, як ніколи, влада в особі представників ПАРТІЇ РЕГІОНІВ – на боці чорнобильців.

Про те, як за сьогоднішніх непростих часів керівництву області вдалося вийти на конструктивний діалог із чорнобильцями, ми говоримо з депутатом обласної ради від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, заступником голови Житомирської обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, керівником обласного виборчого штабу Олександром Никитюком.

– Про підтримку чорнобильців заявляє кожна влада. Але нинішня не лише говорить про проблеми, але й вирішує їх. Які конкретні кроки робить ПАРТІЯ РЕГІОНІВ назустріч чорнобильцям?

– 26 років відділяє нас від однієї із наймасштабніших катастроф людства – аварії на Чорнобильській АЕС, але гострота чорнобильських питань з часом не притупляється.

Житомирщина була однією із перших і найбільш постраждалих областей, жителі якої зазнали найбільшого лиха від аварії і представники якої взяли участь у її ліквідації. Тисячі житомирян, не вагаючись, стали на шлях боротьби з грізним та невидимим супротивником. Щоденно несли небезпечну вахту біля розпеченого реактора, рятували постраждалих, усували наслідки аварії. І наш спільний обов’язок – оточити належною турботою всіх, кого опалив нищівний вогонь зруйнованого реактора, створити необхідні умови для реабілітації ліквідаторів, відтворити соціальну справедливість.

Наші серця ніколи не збідніють на вдячність і пам’ять, а підтримка чорнобильців є і буде одним із пріоритетних обов’язків влади. Пам’ятати значить діяти!

Уряд оперативно реагує на звернення громадян, які постраждали внаслідок аварії. На прохання чорнобильців з прийнятого у червні Закону «Про державні гарантії виконання рішень судів» було виключено норми, що змінюють умови надання пільг.

У межах роботи із забезпеченням справедливих пенсій чорнобильцям Кабінет Міністрів створив комісію для визначення даних про заробіток військовослужбовців, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Зараз ці ліквідатори отримують пенсію у мінімальному розмірі, оскільки не мають можливості оформити довідку про зарплату у зоні відчуження у зв’язку з ліквідацією частин. Урядова комісія допоможе всім відновити дані про зарплату і оформити заслужені пенсії. Найближчим часом Уряд ухвалить аналогічні рішення і стосовно людей, які проходили у забрудненій зоні спеціальні військові збори або перебували там у відрядженні. Влада відновить справедливість для тих, хто працював у «зоні» і перебував у смертельній небезпеці. Підтвердження статусу ліквідаторів усім приборкувачам мирного атому сьогодні якраз на часі.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС», з початку 2012 року середня пенсія інваліда–ліквідатора першої групи зросла з 2443 грн. до 5440 грн., другої групи – з 2195 до 5130 грн., третьої – з 1420 до 3 940 грн. На виплату пенсій у держбюджеті додатково передбачено 1,8 млрд. грн., гроші виплачуються своєчасно і в повному обсязі.

Команда ПАРТІЇ РЕГІОНІВ продовжує посилювати соціальний захист чорнобильців та гарантує їм справедливу систему нарахування пенсій. З 1-го жовтня підвищені пенсії інвалідам – учасникам ліквідації наслідків аварії наЧорнобильській АЕС.

Наше головне завдання – реалізувати пропозиції чорнобильських громадських організацій і забезпечити на місцевому рівні дію закону, яким була видана грошова компенсація за санітарно-курортні путівки. Тепер чорнобильці зможуть вибирати установи, які їм підходять за медичними показниками, а держава сплатить лікування.

– Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив провести консультації з представниками громадських чорнобильських організацій та на їх основі підготувати конкретні рішення щодо усунення нагальних проблем. Як на регіональному рівні вирішується це питання?

– Підвищення умов соціального захисту людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, – одне із найважливіших завдань Уряду, до якогоЖитомирська обласна організація ПАРТІЇ РЕГІОНІВ поставилась дуже відповідально. Для партії влади важливість ведення діалогу із чорнобильцями з підтриманням ефективного зворотного зв’язку з громадськими організаціями сьогодні очевидна.

Ми вдячні всім чорнобильцям, хто пише нам, телефонує, приходить до нашого штабу, до громадських приймалень, хто йде на контакт з представниками влади. Цінуємо будь-яке звернення і покладаємо надії на змістовне спілкування з громадськими організаціями, які опікуються чорнобильськими питаннями. Ми гарантуємо конкретні дії та соціальний захист у відповідь на довіру.

У представників ПАРТІЇ РЕГІОНІВ склалось однозначне ставлення до людей, чиї долі були обпалені попелом Чорнобиля. Чітко виконуючи свої зобов’язання, команда ПАРТІЇ РЕГІОНІВ чує всі прохання чорнобильців і задовольняє їх відповідно до економічного зростання і надходжень до держскарбниці.

– Назвіть громадські організації, з якими ви співпрацюєте на Житомирщині. 

– У межах роботи тісно співпрацюємо з громадською організацією «Союз-Чорнобиль – Україна» (голова – Юрій Андрєєв) та асоціацією «Афганці Чорнобиля» (голова правління Олександр Кузьменков). Асоціація об’єднала ветеранів війни в Афганістані, учасників бойових дій та інших локальних конфліктів, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Як людина військова, дуже добре розумію, що у справжніх чоловіків є таке покликання – у скрутний час бути захисником Вітчизни та знедолених.

Сьогодні ми вийшли на конкретний діалог з правлінням асоціації «Афганці Чорнобиля», в статуті якого першим пунктом затверджено положення про те, що асоціація взаємодіє з органами влади відносно формування державної політики. Проте за часів помаранчевих ця взаємодія, за словами голови правління Олександра Кузьменкова, була неможливою через низку об’єктивних обставин. Лише за часів керування областю Сергія Рижука цей пункт статуту асоціації «Афганці Чорнобиля» знайшов реалізацію в реальному житті.

Саме Сергій Миколайович Рижук став фундатором та спонсором авторської програми асоціації «Афганці Чорнобиля» – телемарафону «Чорнобиль – біль серця нашого», що у день вибуху проходить наживо на Житомирському обласному телебаченні за підтримки ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. Також Сергій Миколайович Рижукузяв під свою опіку сім’ї загиблих і інвалідів.

Асоціація «Афганці Чорнобиля» спільно з Житомирською обласною державною адміністрацією та обласною радою реалізує проект «Чорнобиль – молодь буде пам’ятати!».

За підтримки Житомирської обласної адміністрації та обласної ради протягом останніх двох років асоціація організовує виїзди у зону відчуження – в м. Чорнобиль і Прип’ять, де в ніч трагедії з 25-го по 26 квітня навколо меморіалу «Тим, хто врятував світ», проходить реквієм пам’яті.

Вищесказане красномовно свідчить про те, що зв'язок ПАРТІЇ РЕГІОНІВ з асоціацією «Афганці Чорнобиля» носить системний і безперервний характер.

Автор статті: Світлана Михальова RuporZT 

Немає коментарів:

Дописати коментар