-->

11.10.12

На Львівщині окремі лікарі відповідатимуть за меддопомогу чорнобильцям

За інформацією головного лікаря ЛОСДРЗН Тетяни Пошивак в області створена, упорядкована та функціонує система медичного забезпечення населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи. Для покращення доступності медичної допомоги хворим в лікувально-профілактичних закладах районів і міст області закріплено лікарів відповідальних за організацію надання медичної допомоги постраждалому населенню.

Про це повідомляє прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Крім того, розпорядженням голови ЛОДА затверджено перелік аптек, які забезпечують медикаментами постраждалих за пільговими рецептами лікарів.

Медична допомога постраждалому населенню надається мережею лікувально-профілактичних закладів, основна складова якої – Львівський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення.

За дев’ять місяців 2012 року проліковано в медзакладах області амбулаторно 5387 хворих, стаціонарно – 1068 осіб, з них в обласних спеціалізованих закладах охорони здоров’я, які закріплені розпорядженням Голови ЛОДА проліковано стаціонарно 905 осіб, затрачено 322390,68 грн.

Реабілітаційне лікування в ЛПЗ області отримало 100 хворих.

За цей же період диспансеризацією охоплено 89,7% потерпілого населення.

У зв’язку із збільшенням віку осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, зменшується кількість визнаних здоровими. На обліку є 4 ліквідатори з променевою хворобою, які постійно спостерігаються лікарями і отримують необхідне лікування.

Показники поширеності захворювань і захворюваності дорослого постраждалого населення залишаються стабільними впродовж попередніх трьох років.

Серед потерпілого населення області 1220 осіб визнано інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС, в т.ч. 20 дітей.

В області налагоджено тісну співпрацю з громадськими організаціями «Союз Чорнобиль України», «Інваліди Чорнобиля», «Діти Чорнобиля».

Нагадаємо, кількість потерпілого населення внаслідок аварії на ЧАЕС у Львівській області становить 9313 осіб. Всього по Україні – 2158698 потерпілих.

В медичних закладах підпорядкованих Головному управлінню охорони здоров’я ЛОДА на диспансерному обліку знаходиться 7689 осіб. З них по групах первинного обліку:
ліквідатори 4000 (52%)
евакуйовані 594 (7,7%)
переселені 996 (13%)
діти 2099 (27,3%).


Немає коментарів:

Дописати коментар