-->

24.06.13

А СУДДІ ХТО? АБО РАДА НЕЧЕCТИВИХ.

Змушує замислитись інформація, розміщена на сайті ВГОІ "Союз Чорнобиль України" у вигляді протоколу засідання Президії Центральної Ради цієї організації, де йдеться про Бориса Бродавського та щодо: "Серйозно потрібно зайнятися попом Бродовським, тому що в смт. Поліське в 1987 році дозу опромінення в 19 бер отримати було неможливо.".

Хто ж ці люди, які дозволяють собі у черговий раз висловлювати образливі слова у бік одного з активістів чорнобильського руху, що домагається не в приклад ВГОІ "Союз Чорнобиль України" виконання державою взятих на себе зобов'язань у соціальній сфері чорнобильців, а саме виплат пенсій у розмірі 6, 8 і 10 прожиткових мінімуми.

Дивно, що у цьому збіговиську бере участь чиновник Міністерства соціальної політики Подорожний С.М., який, за своїми функціями діяльностю, мав би сприяти об'єднанню чорнобильської громадськості. Не думаю, що присутність цього чиновника і винесене на обговорення питання, додадуть честі, як одному, так і іншим.

Складається враження, що ВГОІ "Союз Чорнобиль України" працює за принципом - хто не з нами, той проти нас. Хто має свою відмінну думку від думки президента ВГОІ "Союз Чорнобиль України" відразу ж зараховується цією організацією до розряду ворогів організації і ледь не самого суспільства. Тому, так хочеться подивитися, ближче на цих "героїв".

Так хто ж вони, ці "герої"? Давайте трохи проаналізуємо.

Андрєєв Ю. Б. - президент ВГОІ "Союз Чорнобиль України", станційний працівник з числа експлуатаційного персоналу. Великі сумніви викликає його робота з лопатою або киркою, і взагалі знання робіт і обов'язків, пов'язаних з ліквідацією аварії на ЧАЕС ліквідаторами-партизанами або солдатами строкової служби. Виявляється, він кавалер орденів "За Заслуги" 2 і 3 ступенів, отриманих ним у мирний час, а також кавалера орденів УПЦ.

Болтенков В. Н. - віце-президент ВГОІ "Союз Чорнобиль України", голова Черкаської ОО ВГОІ "Союз Чорнобиль України", документи якого не раз обговорювалися ЗМІ. Судячи з них - статус присвоєно не зовсім законно, проте остаточну крапку в цій справі можуть поставити лише відповідні комісії або суд. Також кавалер двох орденів "За Заслуги" 2 і 3 ступеня і теж кавалер багатьох орденів УПЦ. Зараз спокійнісінько отримує наближену до максимальної чорнобильську пенсію. Є натхненником всіляких ідей і проектів - від "осучаснення", до перерахунку доз.

ВОВК А. А. - голова комітету інвалідів ВГОІ "Союз Чорнобиль України". Людина, яка не має ніякого відношення до ліквідаторів, оскільки не є таким. Що може знати про проблеми тих-таки ліквідаторів - це відомо самому Богу і, звичайно, А.Ю.Б. Також нагороджений численними медалями та "біжутерією" ВГОІ "Союз Чорнобиль України". Хоча і має звання полковника, але став "весільним генералом", завдяки А.Ю.Б. Цей пан, не лише зовсім не відає про суть самої аварії на ЧАЕС, але і забув про офіцерську честь, оскільки зараз тим і славиться, що весь час перебуває на "підтанцьовці" у ВГОІ "Союз Чорнобиль України".

Войтов В.В. - начальник управління юстиції Вінницької ОДА. Загадкова особистість. Викликає сумнів його легітимність щодо суміщення держслужбовця та обласного голови ВГОІ "Союз Чорнобиль України". За розповідями самого Войтова, солдат-строковик, проходив службу дозиметристом в момент аварії на ЧАЕС. Чи правомірно державним службовцям, тим більше юристам, давати оцінку священнику – це питання залишається відкритим. Приходиться сподіватися, що Мін'юст дасть оцінку таким діям своєму службовцю. Що стосується участі Войтова у ліквідації аварії – момент також спірний.

Герман В.Д. - яка не є ліквідатором і не цілком представляє завдання учасників ЛНА на ЧАЕС. Є головою Житомирської обласної організації. Працює таким чином, що районні організації області постійно влаштовують акції протесту, але без її керівництва і тим більше без її власної участі. Чи їй судити про ліквідатора? Перебуваючи в ВГОІ "Союз Чорнобиль України" всього близько 2 х років, відразу стає членом президії, це в той час, коли голови таких областей, як Чернігівської та Тернопільської, не удостоїлися такої честі.

Хиля Г. А. - голова Рівненської ОО ВГОІ "Союз Чорнобиль України" і водночас "ад'ютант" Ю.Б.А. Колишній екс-голова одного з районів області і в минулому комсомольський працівник. Що робив не станції під час аварії - достовірно невідомо.

Кобчик В. П. – станційний працівник. І цим все сказано. Хронічна неприязнь до ліквідаторів, дозволяє таким чином цьому "герою", уберегти "честь мундира" станційного працівника.

Яценко В. М. - колишній представник президента Коростенської РДА, екс-депутат за списками КПУ, ініціатор і натхненник зміни до ст. 54; ЗУ 796-12, з прийняттям якої, зрівняно у правах потерпілих із зон з ліквідаторами. Напевно, так само як і партизани - ліквідатори, був одягнений у військову форму і виконував завдання по проходженню тунелю під реактором, працював в "Рудому лісі" , тощо?

Демченко Г. Х. - голова Сумської обласної організації. Директор Сумського ринку. Начебто і нормальний з цієї когорти, але, тим не менш, у зв'язку з передачею голосу А.Ю.Б., дозволив собі заочно обмовити людину і ліквідатора.

Кухтей Р. А - Волинська обласна організації. В організації близько 3-х років, тим не менше, вже член президії. Має відношення до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, як до польоту в космос. Колишній представник президента в одному з районів Волинської області. Радник губернатора. Схильності заочно виносити рішення, як "трійки" в епоху сталінсько-беріївських репресій.

Смеречинський В. Б. - голова Львівської обласної організації, голова лічильної комісії в Пухівці (ще в чорнобильському середовищі його обізвали "андріївський підрахуй"). Хоч і дав доручення за себе голосувати А.Ю.Б у зв'язку зі своєю відсутністю, але якось примудрився "утриматися" від голосування. Виходить, що А.Ю.Б. голосував "За" себе, а за Смеречинського "утримався". Щось тут "попахує" якимось "роздвоєнням особистості", чи не так?

Як бачимо, більшість з присутніх на цій президії мають дуже далеке уявлення про роль учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС і взагалі причетність безпосередньо до самої ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Тому і не дивно, що ця організація дозволяє обговорювати собі подібні питання, які для іншої солідної організації вважалися б нижче її гідності. Проте, як казав класик – маємо те, що маємо.

Разом з тим, багато хто розуміє, якій машині протистоїть зараз Борис Бродовський. Не факт, що за допомогою таких громадських вельмож, влада може вдатися до явної фальсифікації документів щодо любого ліквідатора, як це намагалися у свій час зробити з Володимиром Проскуріним і Петром Прокопенко.

Черкаська обласна організація "Чорнобильський Набат", буде всебічно підтримувати і допомагати Борису Бродовському в його боротьбі за права ліквідаторів, у тому числі і з виявлення "липових" чорнобильців. Вважаємо, що це наш святий обов'язок перед померлими нашими товаришами. Тому перевірки будуть ініційовані за запитом та вимогу нашої організації і почнуться вони – з центрального керівництва ВГОІ "Союз Чорнобиль України".

Олександр Петренко, 
голова Черкаської ОО "Чорнобильський Набат", 
за дорученням Ради організації.

Немає коментарів:

Дописати коментар