-->

04.07.13

Порівняльна таблиця 21.06.2013

Порівняльна таблиця
до проекту Закону України
про внесення змін до статті 59 Закону України
«Про статус і соціальний захист громадян, які
постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Чинна редакція Закону
Зміст положення (норми) запропонованого проекту акта

Стаття 59. Пенсії військовослужбовцям, які брали участь
у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи
Пенсії військовослужбовцям призначаються з їх грошового забезпечення згідно з цим Законом та іншими законодавчими актами. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, призначається відповідно до статті 51 цього Закону.

Стаття 59. Пенсії військовослужбовцям, які брали участь
у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Військовослужбовцям пенсії по інвалідності, а членам їх сімей пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за їх бажанням можуть призначатися на умовах і в порядку, визначених законодавством України для осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків) або відповідно до статті 54 цього Закону.


Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали інвалідами, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням цих осіб з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, що був встановлений на час їхнього перебування в зоні відчуження.


Військовослужбовцям, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС під час проходження служби і віднесені до категорії 1, розмір пенсії за вислугу років збільшується на 10 процентів, а віднесеним до категорій 2 та 3 – на 5 процентів відповідних сум грошового забезпечення.


Народний депутат України В.М.Кальченко (№121)

Немає коментарів:

Дописати коментар