-->

01.08.13

Проект Закону України "Про виконання рішень судів з питань соціального захисту громадян в Україні"

                                                             Проект 
            вносять народні депутати  
                                                                                                                         України МИРНИЙ О.Б.                                                                                     
                (посвідчення №____)
                                                                    МІРОШНИЧЕНКО І.М. 
                      (посвідчення №____)
                                                                   
ЗАКОН УКРАЇНИ

Цей Закон регулює відносини, пов’язані з виконанням рішень судів з питань соціального захисту ветеранів війни, дітей війни та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Розділ І
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1. Визначення термінів
1. У цьому Законі наведені нижче терміни і поняття вживаються у такому значенні: 

рішення суду з питань соціального захисту населення – таке, що набрало законної сили, рішення суду України будь-якої інстанції у справі за позовом до органів праці та соціального захисту населення та/або органів Пенсійного фонду України з питань соціального захисту ветеранів війни, дітей війни, осіб, які постраждали внаслдок Чорнобильської катастрофи;

сума боргу за рішенням суду – сума пенсії та/або інших соціальних виплат, розрахована органами праці та соціального захисту населення та/або органами Пенсійного фонду України на виконання рішення суду з питань соціального захисту населення, але не виплачена через відсутність фінансування;

сума виплати за рішенням суду – сума пенсії та/або інших соціальних виплат, виплачена особі на виконаня рішення суду з питань соціального захисту населення.

2. Терміни «ветеран війни», «дитина війни», «особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи» вживаються у значеннях, визначених у законах України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Терміни «мінімальна пенсія за віком», «прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність», «мінімальна заробітна плата» вживаються у значеннях, визначених у законах України «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування», «Про прожитковий мінімум», «Про оплату праці».

Стаття 2. Мета та основні завдання Закону

Закон спрямований на забезпечення конституційного права громадян на соціальний захист шляхом гарантування повного виконання всіх судових рішень з питань соціального захисту населення.

Розділ І І
ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ СУДІВ З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

Стаття 3. Порядок виконання рішень судів з питань соціального захисту населення

Виконання рішень судів з питань соціального захисту населення здійснюється у порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження», з урахуванням положень, визначених Законом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» та цим Законом.

Стаття 4. Розмір суми виплати за рішенням суду

1. Сума виплати за рішенням суду не може бути нижчою за суму, розраховану в порядку, встановленому статтею 5 цього Закону. 

2. На відносини, пов’язані з виконанням рішень судів з питань соціального захисту населення, не поширюються положення статті 5 Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».

Стаття 5. Розрахунок суми виплати за рішенням суду

1. Розрахунок суми виплати за рішенням суду здійснюється органами праці та соціального захисту населення та/або органами Пенсійного фонду України в межах їх компетенції.

2.        Сума виплати за рішенням суду обчислюється за формулою:
            
Св = (Сб х Вп) / Вр , де:

Св – сума виплати за рішенням суду;
Сб – сума боргу за рішенням суду;
Вп – величина поточна – розмір мінімальної пенсії за віком, прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, мінімальної заробітної плати, які діють на момент здійснення органами праці та соціального захисту населення та/або органами Пенсійного фонду України виплати на виконання рішення суду з питань соціального захисту населення;

Вр – величина розрахункова – розмір мінімальної пенсії за віком, прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, мінімальної заробітної плати, які застосовувалися при розрахунку суми боргу за рішенням суду.

Для розрахунку величини поточної (Вп) та величини розрахункової (Вр) береться один і той самий вид показника (розмір мінімальної пенсії за віком, прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, мінімальної заробітної плати), а саме той, який застосовувався при розрахунку суми боргу за рішенням суду.

3. У разі здійснення органами праці та соціального захисту населення та/або органами Пенсійного фонду України виплати на виконання рішення суду з питань соціального захисту населення частинами, розрахунок кожної такої частини суми виплати проводиться окремо в порядку, встановленому частиною другою цієї статті.

Стаття 6. Порядок здійснення виплати на виконання рішення суду з питань соціального захисту населення

Здійснення виплати на виконання рішення суду з питань соціального захисту населення проводиться органами праці та соціального захисту населення та/або органами Пенсійного фонду України в межах їх компетенції в порядку, визначеному для виплати пенсій та/або здійснення інших соціальних виплат. 

Стаття 7. Здійснення виплати за рішенням суду після смерті особи, на користь якої було винесено рішення з питань соціального захисту населення

1. Право на суму боргу за рішенням суду, що належала особі, на користь якої було винесено рішення суду з питань соціального захисту населення, та залишилася недоотриманою у зв’язку з її смертю, переходить до членів сім’ї такої особи, які проживали разом з нею на день її смерті у тому числі до непрацездатних членів сім’ї, зазначених у частині другій статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які знаходилися на її утриманні незалежно від того, проживали вони разом з померлою особою чи не проживали. Сума виплати у такому випадку розраховується в порядку, визначеному статтею 5 цього Закону.

2. Для отримання права на суму боргу за рішенням суду, яка належала особі, на користь якої було винесено рішення суду з питань соціального захисту населення, члени сім’ї такої особи, зазначені в частині першій цієї статті, повинні звернутися до органу праці та соціального захисту населення та/або органу Пенсійного фонду України, на обліку в якому перебувала померла особа, протягом шести місяців з дня відкриття спадщини.

У разі звернення кількох членів сім’ї, зазначених в частині першій цієї статті, належна їм сума боргу за рішенням суду ділиться між ними порівну.

У разі відсутності членів сім’ї, зазначених у частині першій цієї статті, або у разі незвернення ними для отримання права на суму боргу за рішенням суду в установлений цією статтею строк, сума боргу за рішенням суду входить до складу спадщини особи, на користь якої було винесено рішення суду з питань соціального захисту населення.

3. Сума виплати за рішенням суду, що належала особі, на користь якої було винесено рішення суду з питань соціального захисту населення, та залишилася недоотриманою у зв’язку із смертю такої особи, входить до складу недоотриманої пенсії та виплачується в порядку, встановленому статтею 52 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Розділ І І І
ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

2. Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти та забезпечити приведення нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України у відповідність із цим Законом.


Голова Верховної Ради
              України


П О Я С Н Ю В А Л Ь Н А     З А П И С К А
до проекту Закону України «Про виконання рішень судів з питань соціального захисту громадян в Україні»

1. Обґрунтування необхідності прийняття законопроекту

15 жовтня 2009 року Європейський суд з прав людини (далі по тексту – Європейський суд) виніс «пілотне» рішення у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України», яке набуло статусу остаточного 15 січня 2010 року. У цьому рішенні Європейський суд визнав порушення Україною її зобов’язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод у зв’язку з систематичним невиконанням державою рішень національних судів та відсутністю у національному законодавстві ефективних засобів юридичного захисту від такого невиконання. З огляду на зазначені порушення Європейський суд зобов’язав державу запровадити ефективний засіб юридичного захисту або комплекс таких засобів юридичного захисту, спроможних забезпечити адекватне й достатнє відшкодування за невиконання або затримку у виконанні рішень національних судів відповідно до принципів, встановлених практикою Європейського суду. 

5 червня 2012 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», розроблений на виконання Україною пілотного рішення Європейського суду з прав людини у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України». Прийнятий Закон встановив нову процедуру виконання рішень судів, боржниками за якими є державні органи, підприємства, установи та організації, а також юридичні особи, примусова реалізація майна яких забороняється відповідно до законодавства. 

Станом на 1 квітня 2013 року судами України прийнято 2,2 млн. судових рішень з питань пенсійних і соціальних виплат громадянам, що оскаржувалися у судах різних інстанцій, згідно з якими необхідно виплатити 7,2 млрд. гривень. Водночас Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» видатки на виконання судових рішень, утому числі з питання пенсійного забезпечення всіх категорій осіб, передбачено Казначейству у сумі 153,9 млн. гривень.

З метою вирішення питання щодо погашення вже існуючої заборгованості за судовими рішеннями, відповідальність за виконання яких несе держава, на розгляд Верховної Ради України 26 лютого 2013 року внесено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень» (реєстраційний номер 2399), яким передбачається, що невиплачені кошти за рішеннями судів, винесеними на підставі правовідносин, які мали місце до набрання чинності Законом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», визнаватимуться заборгованістю, яка погашатиметься поетапно, починаючи з 2014 року.

Звертається увага, що відповідно до практики Європейського суду, в разі констатації порушення прав заявника на виконання рішення протягом розумного строку, Європейським судом державу буде зобов’язано, окрім виконання цього рішення, сплатити, як правило, протягом трьох місяців, певну суму відшкодування (потенційно до цієї суми може включитися також відшкодування моральної шкоди). 

Законом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» передбачено механізм компенсації за порушення строку перерахування коштів за рішенням суду про стягнення коштів з державного органу. Проте, зважаючи на велику кількість рішень українських судів з питань пенсійних і соціальних виплат громадянам, а також враховуючи специфічний порядок розрахунку зазначених виплат, вбачається необхідність у спеціальному порядку розрахунку компенсації за порушення строку виконання рішень судів з питань пенсійних і соціальних виплат. 

Зважаючи також на те, що відповідно до статті 1227 Цивільного кодексу України суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім'ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини, вбачається необхідність у законодавчому врегулюванні механізму переходу права власності на зазначені вище виплати до спадкоємців особи, на користь якої було винесено рішення з питань пенсійних і соціальних виплат.

Не вирішення питання щодо повного відшкодування вже існуючої заборгованості за судовими рішеннями, відповідальність за виконання яких несе держава, може мати наслідком постановлення Комітетом міністрів Ради Європи рішення, що Україна тільки частково задовольнила вимоги щодо виконання вищевказаного пілотного рішення Європейського суду.

2. Цілі та завдання законопроекту

Законопроект розроблено з метою приведення положень чинного законодавства у відповідність до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та забезпечення повного виконання зобов’язань держави за пілотним рішенням Європейського суду у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України».

Завданням законопроекту є забезпечення повного та справедливого відшкодування громадянам коштів за рішеннями судів з питань пенсійних і соціальних виплат та відповідно забезпечення конституційного права громадян на соціальний захист.
   
  3. Загальна характеристика та основні положення законопроекту

 Законопроектом пропонується застосування спеціального порядку розрахунку компенсації за порушення строку перерахування коштів за рішеннями судів з питань соціального захисту ветеранів війни, дітей війни та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з даним порядком сума виплати, яку отримає особа, на користь якої було винесено рішення з питань пенсійних і соціальних виплат, розраховуватиметься пропорційно до зміни розміру мінімальної пенсії за віком, прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, мінімальної заробітної плати. При цьому після такого розрахунку положення про компенсацію за порушення строку перерахування коштів за рішенням суду, передбачені Законом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», вже не застосовуватимуться.

Також законопроектом передбачається порядок здійснення виплати за рішенням суду з питань пенсійних і соціальних виплат після смерті особи, на користь якої було винесено таке рішення.

4. Місце законопроекту в системі законодавства 

Законопроектом  регулюються правовідносини пов’язані з виконанням рішень судів з питань соціального захисту ветеранів війни, дітей війни та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Основними нормативно-правовими актами, які регулюють зазначене питання, є закони України «Про виконавче провадження», «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування», «Про прожитковий мінімум», «Про оплату праці».

Реалізація положень цього законопроекту після його прийняття не потребує внесення змін до інших законів України. 

5. Фінансово-економічне обґрунтування 

Законопроектом не запроваджуються нові компенсаційні виплати, а лише змінюється порядок розрахунку вже існуючих та деталізується механізм спадкування права на соціальні та пенсійні виплати. 

Зважаючи на наведене вище, реалізація положень законопроекту не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України.

6. Обґрунтування очікуваних соціально-економічних, правових та інших наслідків застосування законопроекту після його прийняття

Прийняття законопроекту забезпечить повне виконання зобов’язань держави за пілотним рішенням Європейського суду у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України», що в свою чергу позитивно вплине на репутацію України на міжнародному рівні.  

Також наслідком прийняття законопроекту буде повне та справедливе відшкодування громадянам коштів за рішенням суду з питань пенсійних і соціальних виплат та відповідно забезпечення конституційного права громадян на соціальний захист.

Народні депутати України        МИРНИЙ О.Б.
                                                                                 
        МІРОШНИЧЕНКО І.М.                  

Немає коментарів:

Дописати коментар