-->

10.12.13

Ще кілька родин чорнобильців найближчим часом отримують власне житло

Сьогодні під керівництвом заступника голови ОДА Галини Пастух відбулося засідання комісії з питань формування пропозицій стосовно забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

За інформацією заступника начальника департаменту соціального захисту населення Кіровоградскої ОДА Віталія Юхименка, на сьогодні в області, перебувають на квартирному обліку з метою забезпечення житлом 437 сімей, у складі яких проживають особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно з планом асигнувань нинішнього року, до області вже надійшли 440 тисяч гривень – на придбання житла для чорнобильців. Відповідним рішенням Комісії було встановлено черговість на придбання у нинішньому році житла для п’яти жителів області – ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.


За інформацією посадовця, по цій статті за минулий рік було погашено заборгованість у сумі 710 тисяч гривень, з яких, зокрема, було придбано однокімнатну квартиру для жителя Ульяновки (вартістю майже 126 тис. грн.) та 2-кімнатний будинок – для жителя Новоархангельська (вартістю 154 тис. грн.), які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Під час сьогоднішнього засідання, враховуючи залишок вільних коштів, членами Комісії прийняте рішення спрямувати відповідні кошти на придбання однокімнатної квартири орієнтовною вартістю близько 130 тис. грн. для жительки Новоукраїнки, дружини померлого учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Найближчим часом вирішуватиметься питання щодо придбання житла для наступного черговика – жителя обласного центру, який також постраждав внаслідок аварії на ЧАЕС.

http://www.kr-admin.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар