-->

10.12.13

Донецькі чорнобильці на День вшанування ліквідаторів не прийдуть на офіційні заходи влади

Про це повідомив Володимир Деркач, Голова Донецької обласної організації ВГО «Всеукраїнське oб'єднання вeтeрaнів Чорнобиля».

Він сказав, що не всі чорнобильські організації області збираються відвідати офіційні заходи, організовані владою. "Скоріше за все, ми не підемо на пам'ятник, туди, куди піде наша влада, Шишацький, Федорук, Лук'янченко... - говорить Деркач. - Слухати розмови Партії регіонів, яка вкрала у кожного з нас значну частину пенсій, ми не хочемо".

Володимир Деркач повідомив, що цього дня планують зібрати друзів-ліквідаторів та вдів чорнобильців, аби зрозуміти, чи потрібна комусь негайна допомога. "А хороводи оці нехай самі водять", - додав чорнобилець.

Проте, за всіх чорнобильців області вони говорити не хочуть, адже є кілька організації, які, за словами Деркача, влада "прикормила". 

Справа в тому, що у деяких чорнобильських організацій виникають питання щодо розподілу державних грошей, які дістаються лише представникам певних об'єднань. "Ми запропонували зробити регіональний Фонд, адже цього року на потреби чорнобильців виділили 564 тисячі гривень, у минулі 2 роки ще по мільйону, - розповідає Володимир Деркач. - На ці гроші можна було б зробити операції на серці, та онкохворим, які того потребують. Ми хотіли зробити процес прозорим, але зараз все робиться через незрозумілі списки".

У той же час і жодних протестних акцій чорнобильці у цей день не планують, бо це день пам'яті та вшанування.


Немає коментарів:

Дописати коментар