-->

11.12.13

Ганна Кіцюра передала пенсію на Київ

Львів'янка 86-річна Ганна Кіцюра зібрала 900 грн пенсії й передала її на потреби Майдану. Сама з дому не виходить уже кілька років.

— Бабця попросила мене принести гроші. Замотала їх у хустинку, аби не загубити, зверху написала: "Дітки, не здавайтеся!". Гроші збирала на ліки. Вона хворіє на ноги — стерся тазовий суглоб, їй тяжко ходити. Потрібні щодня знеболювальні. Але вирішила, що перетерпить біль, головне, аби діти на Майдані змін добилися, — каже сусідка Кіцюри49-річна Мирослава Гниба.

Ганна Кіцюра мешкає в однокімнатній квартирі. Дітей у неї немає. Чоловік помер три роки тому. Допомагають у побуті сусіди. Жінка пересувається по хаті на милицях. Від розмови відмовляється.

— Каже, не хоче, аби її в зубах носили чи віншували, як героїню. Повторює, що в нас у державі є кому на лаврах почивати. А вона проста жінка, хоче спокою і зміни влади. Може хоч тоді їй піднімуть пенсію як учаснику війни і майже інваліду, — додає Мирослава Гниба.

Кошти відправлять на Євромайдан у Київ.

— Ми щодня отримуємо гроші. Люди багато жертвують на перемогу. Іноді аж самі дивуємося. Дають по 100–200 гривень, дехто тисячу-дві. Одного разу чоловік приніс конверт, казав тримайте добре скриньку, бо там багато. Було близько 20 тисяч гривень. Дають долари, євро. Але найбільше зворушує, коли видно, що люди останнє несуть. Пенсіонери або дівчата-студентки. Хочуть якогось результату та змін добитися, — говорить волонтерка зі збору коштів на львівському майдані 20-річна Ірина Майків.

Вікторія ЦИМБАЛІСТА
Джерело: Gazeta.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар