-->

29.01.14

Доходи українців на 60% складаються з соцвиплат, - Держстат

Зарплати займають тільки 40% у структурі доходів населення, тоді як 60% припадає на пенсії, стипендії та соціальну допомогу.

Про це повідомив журналістам у вівторок перший заступник голови Державної служби статистики України Вадим Піщейко, інформує УНИАН.

"Тривожним фактором є те, що зарплата займає тільки 40% в структурі доходів населення. По суті, ми заробляємо тільки 40%, решта - пенсії, стипендії, соціальна допомога... Ми не можемо утримувати себе, Україна не може себе прогодувати", - сказав він.

При цьому чиновник повідомив, що рівень безробіття в Україні знаходиться на низькому рівні в 7%, в ​​той час як в ЄС цей показник вище 9%.

Наприкінці 2013р. в Україні виникли проблеми з виплатами зарплат та інших соцвиплат. Президент України Віктор Янукович зажадав від уряду до кінця року вирішити проблему заборгованості по зарплатах. У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в усі регіони були спрямовані великі суми на виплату зарплат, пенсій, стипендій, соціальних виплат, щоб закрити проблеми в даному напрямку.

1 коментар:

Анонім сказав...

субсидии получают богатые ещё они же и воруют

Дописати коментар