-->

30.01.14

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ВЛАДИ УКРАЇНИ

Вказане звернення ми обумовлюємо тим, що у найтяжчий для України час – аварії на Чорнобильській атомній станції, не зважаючи на ризик та загрозу нашому життю та здоров’ю, ми свідомо та мужньо боронили, навіть, не тільки народ України від наслідків ядерної катастрофи.

Чорнобильці, як і ветерани війни, і учасники інших інтернаціональних воєн, знають ціну життя та здоров’я. Проте у ті часи наші співвітчизники втрачали його, виконуючи свій обов’язок перед людьми та державою. А сьогодні від непродуманих дій в нашій країні страждають мирні люди, під загрозою їх життя та здоров’я.

Ми з 2011 року неодноразово проводили протесні акції біля Адміністрації Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України проти нехтування положень Конституції України та чинного законодавства Президентом – гарантом Конституції і всіма гілками влади, включаючи і судову гілку також. З жовтня 2012 року по квітень 2013 року за ініциативи Премєр-міністра України ми, відмовившись від протесних акцій, вели переговори з урядом та досягли певних домовленностей. Але на жаль діюча влада не виконала досягнутих на переговорах домовленностей.

Ми за демократичний шлях існування нашої країни, за свідомі, мирні та сучасні методи і шляхи врегулювання будь-яких питань. Всім відомо, що тільки під час мирних переговорів можна досягти домовленостей, які не штовхатимуть людей на супротив. Невиконання Конституції та чинного законодавства, насилля та нав’язування силою будь-яких рішень викликають порушення прав людини та штовхають людей на протесні дії.

Звертаємося до усіх гілок влади України щодо збереження стабільності та демократії в Україні. Ми за толерантні і справедливі відносини один до одного, повагу до людей різних національностей, віросповідання, політичних уподобань. Ми за порядок і законність в державі, за справедливість, за мир і спокій, добробут і злагоду у нашій країні. Ми закликаємо всі питання вирішувати за столом переговорів, а досягнуті домовленності обовязково виконувати сторонами переговорного процесу.

Висловлюючи свою стурбованість за долі всіх людей, що проживають в Україні, закликаємо запобігти сповзанню України до диктатури, зупинити кровопролиття і вбивство мирних громадян України.

Ми констатуємо, що є реальна загроза розколу України. Вона фактично на облоговому становищі. Життя в ній зупиняється. Громадянський конфлікт переростає у громадянську війну. Ціна цьому – людські життя. Прірва між інститутами влади і інститутами громадянського суспільства стає неподоланною.

Вихід з кризи у питанні протистояння між владою та народом України ми вбачаємо у створенні діалогового комітету влади та представників громадськості з усіх регіонів країни.

Ми вимогаємо прийняття політичного рішення про повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Голова правління
ХОО ВГО «Всеукраїнське об’єднання
ветеранів Чорнобиля» Білоєнко В.М.

Голова правління
ХМО ВГО «Всеукраїнське об’єднання
ветеранів Чорнобиля» Бєляков В.М.

4 коментарі:

Анонім сказав...

Странные вы какие-то. Вы что не видите, что оппозиция не настроена на диалог? Она постоянно выдвигает какие-то требования. Она вымаливать должна прощение за попытку переворота, а с ними панькаются. И, судя по вашему обращению, дорогие чернобыльские лидеры, вы кажется не понимаете, о чем говорите! Какие только диалоги и "круглые столы" не проводятся! Им влас ть нужна! Обойдутся!

Анонім сказав...

АНОНИМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НУ ТЫ И ТУПОЙ!!!!!!!!

Анонім сказав...

Без комментарий.

Unknown сказав...

это ты аноним-онанист должен прощение вымаливать у чернобыльцев за бред который тут несёшь!

Дописати коментар