-->

21.01.14

Меліхова Тетяна Іванівна (фейсбук)

Вчорашня ніч на Майдані нагадала людям ще про на одну проблему, якою на сьогодні в Україні, на жаль, не дуже переймаються можновладці – Екологія. А точніше екологія, яка нищиться руками влади.

На Майдані мирні протестанти подивилися фільм про Межигір’я, Сухолуччя (Вишгородський р-н), Синьогору (Закарпаття), Конча-Заспу, які є унікальними землями України природно-заповідного фонду, і які влада використовує для своїх забав: полювання, їзди на джипах, вирубування, забудови тощо. У фільмі йшлося про те, як пересічним українцям забороняється збирати в них гриби, відпочивати. Не можна близько підходити до маєтків, які побудували на заповідних землях тощо.

Люди вигукувала ганьба!

Я нагадаю тим, хто не пам’ятає чи не знає, що Указами Президента Ющенка державні мисливські резиденції «Синьогора», «Залісся» та «Білоозерське» були оголошені національними природними парками. Територія кожної з них знаходиться в дуже гарному природному стані, адже ще з часу радянських генсеків тут берегли для елітних мисливців недоторкану природу. 

Проте щойно були створені нацпарки, відбулась зміна влади. Але нова влада виявилася мисливською сім’єю Януковича. Створення нацпарків припинили, лишивши їх до цього дня «на папері».

Тому сьогодні ці території, які мали би слугувати для відпочинку українців на природі, досі працюють, на жаль, лише як брежнєвські мисливські господарства, а фінансуються державою як національні природні парки.

Немає коментарів:

Дописати коментар