-->

09.01.14

Пенсія - через банківські установи

Щороку зростає кількість пенсіонерів, які виявили бажання одержувати пенсію через установи банків

Із списку банків, наданого Фондом, пенсіонер самостійно обирає фінансову установу, беручи до уваги умови обслуговування й зручне місце розташування. Мережа банківських установ в районі є досить розгалуженою.

Між банком та клієнтом укладається договір, пенсіонер отримує ощадну книжку або платіжну карту. Пластикова карта-найзручніший варіант. Пенсіонер може знімати гроші у найближчому банкоматі. Також це дає можливість вчасно одержувати пенсію, перебуваючи в будь-якій частині країни і в будь-який зручний час. Значною перевагою платіжної картки є зручність в безготівковому розрахунку за товари та послуги.

Виплата пенсій через банківські установи економить час одержувачів, гарантує своєчасність та зручність одержання пенсійних виплат, сприяє процесу накопичення коштів на поточних рахунках пенсіонерів, забезпечує якісне комплексне обслуговування щодо надання інших банківських послуг.

Дотримуючи банківську таємницю, працівники забезпечать конфіденційність інформації про розмір вашої пенсії і про наявність засобів на вашій особистій пенсійній картці, тоді як до загальної відомості для виплати пенсії через пошту мають доступ і працівники пошти, і пенсіонери.

При втраті або крадіжці пластикової картки банк забезпечує захист вашої пенсії. Якщо вас осягнула така прикрість, досить зателефонувати до відділення банку, і ніхто не зможе скористатися вашим рахунком, а для вас виготовлять дублікат банківської картки.

У отримувачів пенсій через банк є ще одна незаперечна перевага. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг прийти за виплатою на пошту, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду, і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. «Банківські» ж гроші залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (карту). Крім того, картка дозволяє зняти з рахунку не всю пенсію, а тільки необхідну суму.

В очікуванні пенсії також зовсім не обов'язково ходити щодня до банкомата, щоб перевірити залишок на рахунку. Досить підключити послугу SMS-інформування, і при перерахуванні грошей на пенсійну картку клієнт банку відразу про це довідаєтеся через повідомлення на особистий мобільний телефон.

Для переходу на обслуговування у банку, необхідно написати відповідну заяву до Пенсійного фонду, або ж заяву можна залишити у відділенні банку, і працівники фінансової установи передадуть її до Фонду. Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.


Немає коментарів:

Дописати коментар