-->

20.03.14

Чорнобильцям Львівщини виділено на лікування понад 1 млн грн.

На пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, депутати облради виділили 1 млн 108 тис грн.. Таке рішення прийняли депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради сьогодні, 18 березня, під час засідання комісії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

Депутати погодили напрямки видатків обласного бюджету у 2014 році на загальну суму 1 млн 108 тис грн на виконання Комплексної обласної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012-2014 роки. Внаслідок реалізації цих заходів 4 тис 245 чорнобильців будуть забезпечені безкоштовними ліками, ще 200 – отримають послуги зубопротезування.

Також депутати розглянули звернення директора Департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василя Мартиняка щодо розгляду проектів Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014-2017 роки та Програми надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій. Депутати підтримали ці проекти і вирішили винести їх на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Комплексна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014-2017 роки передбачає надання:

– одноразової адресної допомоги сім’ям, родичі яких загинули під час Революції Гідності;

– адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії;

– відшкодування витрат на поховання учасників національно-визвольних змагань;

– надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів, ветеранів, політичних в’язнів і репресованих;

Відповідно до цієї програми передбачене також дофінансування на конкурсних засадах мікропроектів, які фінансуються з різних джерел і спрямовані на розвиток потенціалу громадських та благодійних організацій у вирішенні гострих соціальних проблем області.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Комплексної програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014-2017 роки становить 2 млн 115 тис гривень.

На виконання Програми надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій необхідно 2 млн 550 тис гривень.

У результаті виконання цієї програми одноразову адресну допомогу отримає 13 тис. мешканців області – реабілітованих за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілі від політичних репресій. Середній розмір допомоги становитиме близько 196 грн на одну особу.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар