-->

23.03.14

До мене надійшло Звернення від Чорнобильців Криму до в.о. президента та уряду, щодо їх соціального захисту , в разі коли вони залишать своє житло в Криму та виїдуть.( http://luganskie-chernobilci.blogspot.com/2014/03/blog-post_20.html#comment-form )

Вони просили Чорнобильські організації підтримати їх Звернення.

Коли я доніс до членів правління ВГОІ ,,СОЮЗ -ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ" в Рівненській області (Рівне, Майдан Просвіти 1 каб.129), то депутат обласної Ради, член правління СЧУ - Віктор Ольховик заявив, що це звернення треба розцінювати як шантаж влади України, вони багато хочуть і (цитую дословно): "пішли вони зі своїм Зверненням нахер".

Коли я встав, та хотів зробити зауваження, Ольховик вже крикнув - "повторюю, пішли вони нахер і всі ти, хто їх підтримує теж можуть туди йти".

Вважаючи за непотрібне щось доказувати я покінув засідання. Це вже друга публічна Заява Ольховика, де він, напевне не розуміє, що говорить.

Так 26.02.2014 року на засіданні правління я сказав, що гроші, які були виділені урядом для придбання житла Чорнобильцям (більше 20 млн. грн. на 2012-13 рокі) не були використані з-за часткової вини самого Ольховика, тому що його втручання в розподіл житла відтермінувало його закупівлю майже на півроку і тому житло не було куплено.

Ольховик заперечив це і зробив публічну заяву для членів правління (а по моєму зізнався в злочині - недонесення про вчинення злочину посадовою особою). Він заявив: - Квартири для Чорнобильців в 2013 році були повністю закуплені розпорядником коштів - УКБ РОДА. Але Берташом, Новаком та Сідлецьким було запропоновано будівельникам, - продвцям житла, зробити відкат в розмірі 40% вартості житла (тув він, напевне перегнув).

Будівельники відмовились на такі умови і контракти були розірвані.

"Це робиться постійно в адміністрації при любих закупівлях" - заявив Ольховик, тому і пропадають бюджетні кошти. А чого депутат облради не заявляв, протестував ці роки, а мовчки спостерігав за беззаконням та злочинами?

Наступним питанням на тому засіданні було запропоноване мною питання висловлення недовіри президенту ВГОІ СЧУ - Андреєву недовіри від нашої організації за зраду Чорнобильців, афганців під час Майдану.

Андреєв публічно закликав уряд Януковича силою розігнати Майдан, тіх хто був на майдані обізвав фашистами.

Про його заяви можете переглянути на сайті СЧУ - http://www.souzchernobyl.org/?section=3 в період кровавих розгонів майдану. Цей зрадник Українського Народу і зокрема Чорнобильців і сьогодні хоче продовжувати свою діяльність зі своїми маріонетками в областях. Але більшість областей України вже висловили свою позицію щодо нього, тільки в Рівненській, за підтримкою депутата облради Віктора Ольховика чекають, що вітер ще може зміниться в іншу сторону (вислов Геогія Хиля на засіданні).

Я ще окремо можу розказати про те якими методами обирався на посаду президента ВГОІ СЧУ Юрій Андреев. Як особисто Берташ запрошував до себе опозиційних делегатів звітно-виборчої конференції і просив від імені Клюєва, щоб підтримали кандитатуру Андреева. Як СБУ в Рівному разом з Хилем готувало операцію по дескрититуванню делегатів, зокрема мене, шляхом прихованню оригиналів документів Чорнобильців, які підтвержували їх статус.

Там були замішені багато чиновників, які і сьогодні продовжують працювати на своїх посадах. Незабаром хочу зібрати журналістів та надати їм свідчення про діяльність Рівненської обласної ВГОІ СЧУ під крилом Ольховика.

Люстрацію потрібно починати з ПРЕЗИДІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ в яку входить Ольховик і який взяв під захист бездіяльність Чорнобильської організації.

Станислав Липский

Немає коментарів:

Дописати коментар