-->

02.03.14

Сергій Тарута: «Іду, як на ешафот»

Новим головою Донецької обласної державної адміністрації стане голова ради директорів корпорації «ІСД» Сергій Тарута. Цю новину підтвердив у розмові з кореспондентом «Голосу України» сам бізнесмен.

Очікується, що нового керівника представлять у понеділок.

- Є прохання заспокоїти ситуацію і очолити, щоб дати сигнал Донецькій області і консолідувати навколо єдиної України. Для мене це найважче рішення, я ніколи не хотів (бути в політиці – Авт.) і відмовлявся вже багато-багато разів. Для мене це – як на ешафот, чесно кажучи. І з точки зору ставлення, всього... Я ж не можу бути і в бізнесі, і тут. Але заради порятунку повинен сформувати команду, щоб заспокоїлася ситуація, а потім уже йти.

- Складне рішення, але воно пов’язане лише з ситуацією. Якби не ситуація, жодних рухів у цей бік не було би, - продовжив співрозмовник. - Рішення пов’язане із різкими, провокуючими діями. Тим паче ми розуміємо, що це – проросійський сценарій, і не хотілося би, щоб ми мали реальну проблему розколу. Навіть не розколу: я не вірю в розкол, але переконаний, тоді би настав хаос. Насправді абсолютна більшість східного регіону не мислить себе в Росії, а бачить у зовсім іншій, цивілізованій європейській країні. Спекуляції навколо цього питання тиражуються медійно і представляються з точки зору російського глядача, російського політикуму як місія із порятунку. Не потрібно нас рятувати – ми самі себе врятуємо, ви лише не заважайте.

Співрозмовник запевнив, що не займатиметься бізнесом на посаді очільника регіону. На запитання, чи спілкувався він із представниками регіональної бізнес- та політичної еліти перед тим, як дати згоду очолити область, Сергій Тарута відповів так:

- Вони і просять мене. І Київ, і з іншого боку просять.

- Чи була у вас розмова із цього приводу з Рінатом Ахметовим?

- І з Ахметовим у тому числі.

Ліна Кущ, "Голос України"

Немає коментарів:

Дописати коментар