-->

31.03.14

Всеукраїнська Рада громадських чорнобильських організацій

ПРОЕКТ

ДЕКЛАРАЦІЯ 
ПРО СТВОРЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ РАДИ ГРОМАДСЬКИХ ЧОРНОБИЛЬСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

    Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава, а людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
    Забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу є обов'язком держави.
    Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" закріплені правові засади на захист громадян,  які  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,  та розв'язання пов'язаних  з нею   проблем   медичного  і соціального  характеру,  що  виникли внаслідок радіоактивного забруднення території.
    Не дивлячись на те, що конституційні права і свободи в Україні гарантуються і не можуть бути скасовані, а при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод, сьогодні існує реальна загроза того, що ці права можуть бути повністю знехтувані та скасовані.
    Виходячи з ризиків та загроз щодо збереження життя і здоров’я громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також з метою захисту конституційних прав цієї категорії громадян, громадські чорнобильські організації України, що підписали цю Декларацію або долучаться до її підписання, проголошують про створення Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій.

Подається з ініціативи та для обговорення від Торезької міської організації 
Донецької області "Асоціація інвалідів Чорнобиля" 
Джерело: http://chernobylpres.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар