-->

02.03.14

Чорнобильці Полтавщини кажуть: "Шкурпела - досить"!

Перший пішов чи до останнього чіпляється за соломинку?

25 лютого 2014 року в м. Полтава за головування Шкурпели В.П. відбулося засідання Ради Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль", на якому були присутні 27 членів Ради організації (що підтверджується витягом з протоколу №8), тобто майже всі голови міських та районних осередків.

В порядок денний були включені наступні питання: 1. Про недовіру Андреєву Ю.Б.; 2. Про проведення позачергової звітно-виборчої конференції Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль"; 3. Питання пенсійного забезпечення.

Перше питання після обговорення, було одностайно підтримано та одноголосно проголосоване (27 членів Ради проголосували "за").

Обговорення другого питання було емоційним, члени Ради відкрито звинуватили голову ПОГО Шкурпелу В.П. в порушенні Статуту, самоусуненню та бездіяльності на протязі останніх двох років від керівництва організацією, що призвело до погіршення і так вкрай важкої ситуації щодо соціального захисту чорнобильців. У підсумку було вирішено провести позачергову звітно-виборчу конференцію Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль" 01 березня 2014 року об 11.00 год. в м. Лубни Полтавської області.

Дана пропозиція була поставлена на голосування та схвалена одноголосно, окрім самого Шкурпели В.П. (26 членів Ради проголосували "за"). Слід зазначити, що перше питання конференції було висвітлено майже на всіх чорнобильських Інтернет-сайтах.


*  *  *

ВИТЯГ ІЗ ПРОТОКОЛУ 
 № 8засідання Ради Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль"

від 25 лютого 2014 р.                                                                                                            м.Полтава

Присутні: 27 членів ради

В роботі ради прийняли участь чорнобильці-безпосередні учасники Євромайдану:
Віктор Виноградов
Віктор Івко
Віктор Сердюк

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
2. Про недовіру Андреєву Ю.Б.

Слухали:
Відкритий лист львівських чорнобильців та інформацію Шкурпели В.П., голови ПОГО «Союз Чорнобиль» про діяльність Президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Андреєва Ю.Б.

Постановили:
1. Звернутися до Андреєва Ю.Б.-президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з вимогою про НЕГАЙНУ та ДОБРОВІЛЬНУ ВІДСТАВКУ!

2. Звернутися із закликом до всіх чорнобильських організацій - ОБ'ЯВИТИ БОЙКОТ Андреєву Ю.Б. і його прихильникам та підлабузникам.

3. В разі невиконання вимоги про відставку вимагати від Центральної Ради ВГОІ "Союз Чорнобиль України" негайно відправити у відставку Президента Андреєва Юрія Борисовича, як такого, що втратив довіру чорнобильців Полтавщини:

3.1 За допущені порушення Статуту;
3.2 За ігнорування принципу колегіальності в управлінні організацією та використання її авторитету в своїх цілях, одноособове прийняття рішень /підписання Меморандуму з Урядом та ін.;
3.3 За відмежування від захисту законних прав та інтересів постраждалих ;
3.4 За посилення соціальної напруги серед постраждалих, в зв'язку із здачею їх інтересів владі, внесення розколу між членськими організаціями «Союзу Чорнобиль України»;
3.5 За проведення закулісних переговорів та відкритої підтримки злочинних
дій влади щодо невиконання рішень судів по пенсійним виплатам /підпадає під дію ст..382 Кримінального кодексу України/;
3.6 За ганебну дезінформацію громадськості щодо стану соціального захисту населення України, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи;
3.7 Як баласт чорнобильського руху і тормоз всіх ініціатив, направлених на
гарантовану Конституцією соціальну справедливість.

4. Рекомендувати органам МВС України ПЕРЕГЛЯНУТИ закриті кримінальні справи по Андреєву Ю.Б.

5. Зобов'язати голову ПОГО "Союз Чорнобиль" Шкурпелу В.П. викласти на Чорнобильських сайтах дане рішення ради ПОГО "Союз Чорнобиль".

Голова ПОГО «Союз Чорнобиль» В.П.Шкурпела

*   *   *

Погляд щодо питання з проведення позачергової звітно-виборчої конференції Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль"

Ще з вечора 28 лютого 2014 року мені, Виноградову В.І., як голові Лубенського міського осередку ВГОІ "Союз Чорнобиль України", почали надходити телефонні дзвінки від голів декількох районних та міських осередків із запитання: Чи взагалі відбудеться намічена на 01 березня 2014 року звітно-виборча конференція? На що я відповідав: "Будь-якої інформації щодо скасування конференції у мене немає. Щодо її скасування, мене з цього приводу голова обласної організації Шкурпела В.П. не інформував".

На жаль, майже всі керівники осередків, які мені телефонували, при розмові зі мною відмовилися сказати звідки у них сумніви щодо проведення конференції.

01.03.14 року в м. Лубни, на позачергову звітно - виборчу конференцію Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль", замість 27 делегацій від осередків, прибули лише 8.

Виявляється, що майже всі вони, мали напередодні телефонні розмови з головами районних організацій, які за проханням Шкурпели В.П. відмовилися прийняти участь в роботі конференції.

Таким чином Шкурпела В.П. в черговий раз порушив Статут, та зірвав проведення конференції.

Вже знаходячись в актовій залі, де все ж таки зібралися 8 делегацій, які прибули з усіх куточків Полтавщини, ми додзвонилися до Шкурпели В.П. На наше запитання, що сталося та чому він сам не прибув на конференцію, він відповів, що після засідання Ради 28.02.14 р. та в телефонному режимі поспілкувавшись з деякими членами Ради, вони начебто вирішили, що дану конференцію зараз проводити недоцільно та не доречно. Така його відповідь викликала обурення присутніх.

Після обговорення ганебної поведінки Шкурпели В.П., вчинення ним дій які суперечать вимогам Статуту, присутні одноголосно підтримали вимогу до голови ПОГО Шкурпели В.П., якою відповідно до Статуту, зобов'язали його негайно скликати та провести позачергову звітно-виборчу конференцію Полтавського обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль". За таке рішення одноголосно проголосували 24 делегати з 8 осередків.

Віктор Виноградов
За матеріалами: http://chernobylpres.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар