-->

15.03.14

Народні депутати разом з громадськістю визначать першочергові реформи

Парламентарії разом із громадськими активістами працюватимуть над реалізацією ініціативи «Реанімаційний пакет реформ». Для ефективної співпраці було утворено міжфракційне об’єднання «Платформа реформ». Про це під час брифінгу заявив його співголова, народний депутат Юрій Дерев’янко (позафракційний).

Також співголовами «Платформи реформ» стали Павло Різаненко (фракція «УДАР»), Андрій Шевченко (фракція ВО «Батьківщина»), Юрій Сиротюк (фракція ВО «Свобода»), Юрій Благодир (група «Суверенна європейська Україна»). Всього до складу об’єднання ввійшли 24 парламентарії.

Це об’єднання відкрите і до нього можуть долучитися всі бажаючі. Над розробкою законопроектів працюють 120 експертів та громадських діячів. Вже створено 14 робочих груп з ключових напрямів державної політики. Найголовніші з них — це реформи правоохоронної та судової систем, прокуратури, децентралізації влади місцевого самоврядування, виборчого законодавства та адміністративна реформа.

За словами Андрія Шевченка, першочергове завдання — збереження територіальної цілісності України, розв’язання ситуації в Криму, розслідування вбивств у Донецьку. Отже, один із способів зробити так, щоб ці проблеми не повторилися в майбутньому — це провести системні реформи.

Міжфракційне об’єднання, підкреслив народний обранець, має стати інкубатором ідей, які народжуються в громадськості, сесійній залі, уряді, але з різних причин довго проходять шлях до ухвалення законів. З утворенням «Платформи реформ», сподівається він, цей шлях стане коротшим.

«Парламент нині відстає від країни. Мені здається, що держава заслуговує на Верховну Раду, котра зможе працювати якісніше. Ми віримо, що наше міжфракційне об’єднання цей розрив допоможе скоротити», — сказав А. Шевченко.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Сергій ОЛЕКСАНДРІВ.
http://www.golos.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар