-->

12.03.14

МВС заявило про перехід на відкритий принцип формування керівного апарату відомства

Не дивлячись на призначення, які вже відбулися, кадрова комісія Міністерства внутрішніх справ у тісній співпраці із громадськими організаціями у постійному режимі буде здійснювати моніторинг діяльності керівників підрозділів міліції. У разі їх неспроможності налагодити роботу комісія рекомендуватиме приймати своєчасні рішення про ротацію кадрів.

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков заявив про створення кадрової комісії, а також про звільнення через суспільний резонанс керівників ряду територіальних органів внутрішніх справ. Ця комісія, вивчивши матеріали службових розслідувань Департаменту внутрішньої безпеки і численні звернення громадськості, рекомендувала звільнити з лав міліції ряд керівників кількох обласних Управлінь МВС.

Зокрема, наказом Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова сьогодні звільнені начальник ГУМВС України в Автономній Республіці Крим ІгорАвруцький, начальник УМВС України в Закарпатській області Василь Турдай, начальник УМВС України в Рівненській області В’ячеслав Чайка, начальник УМВС України в Черкаській області Леонід Бойко, а також начальник Одеського міського управління внутрішніх справ Михайло Вершняк.

Наразі проводиться спільна із громадськими організаціями робота з підбору кадрів на вакансії, що звільнилися.

Таким чином, від сьогоднішнього дня Міністерство внутрішніх справ України оголошує про перехід на відкритий принцип формування керівного апарату МВС. Він заснований на принципах професіоналізму і готовності співпрацювати із громадянським суспільством, без урахування політичної складової.

У МВС зазначають, що не дивлячись на призначення, які вже відбулися, кадрова комісія у тісній співпраці із громадськими організаціями у постійному режимі буде здійснювати моніторинг діяльності керівників підрозділів міліції. У разі їх неспроможності налагодити роботу комісія рекомендуватиме приймати своєчасні рішення про ротацію кадрів.

Оцінка діяльності кожного керівника включатиме в себе не лише показники по боротьбі зі злочинністю (хоч цей показник – фактичний, а не паперовий – залишається основним). До уваги братимуться й такі аспекти діяльності, як співробітництво із громадськістю, підвищення авторитету міліції і довіра до правоохоронця з боку населення на ввіреній йому території.

Керівникам територіальних органів внутрішніх справ поставлене завдання систематично звітувати про свою діяльність як через ЗМІ, так и під час регулярних зустрічей із представниками громадськості. Крім того, Міністром внутрішніх справ поставлене завдання налагодити якісний, а не формальний, регулярний особистий прийом громадян.

УЗГ МВС України

Немає коментарів:

Дописати коментар