-->

03.03.14

Україна просить РФ не втручатися в енергопостачання в Криму

У Міненерго заявляють, що мають місце спроби силового захоплення підприємства Чорноморнафтогаз і втручання в систему енергопостачань
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України просять російських колег не втручатися в систему енергопостачань в Криму, так як це може призвести до тяжких наслідків. Про це заявив голова Міненерго Юрій Продан сьогодні на брифінгу.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Продан повідомив, що останнім часом в АР Крим проходять наради представників уряду Російської Федерації з українськими енергопостачальними компаніями з приводу підключення автономних джерел електроенергії за системою електропостачань на кримському півострові. "На цих нарадах звучать пропозиції щодо від'єднання кримської енергосистеми від енергосистеми України", - сказав він.

За словами Продана, мають місце спроби силового захоплення підприємства Чорноморнафтогаз. "Хотів би сказати, що такі дії з втручання в єдину енергетичну, електроенергетичну і газотранспортну системи України можуть мати тяжкі наслідки. Це можуть бути техногенні катастрофи з усіма витікаючими звідси наслідками. Автономна республіка Крим може таким чином позбутися електроенергії. Я хотів би заявити, що вся відповідальність за наслідки втручання в роботу енергетичної системи кримської автономії лежать на тих організаторах, які сьогодні цим займаються на кримському півострові", - сказав він.

Уточнюючи на прохання кореспондента ЛІГАБізнесІнформ, хто саме здійснює таке втручання, Продан сказав: "Це високі посадові особи з уряду Російської Федерації. Наскільки мені відомо, на рівні заступника міністра енергетики Росії".

Немає коментарів:

Дописати коментар