-->

18.04.14

ЧОРНОБИЛЬЦЯМ - ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

З ініціативи Ради чорнобильців Рівненщини питання соціального захисту та пенсійного забезпечення цієї категорії осіб обговорили на засіданні «круглого» столу під головуванням заступника голови ОДА Олександра Савчука.

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в Рівненській області Тетяна Панащукпоінформувала учасників зустрічі про стан справ зі сплати обов’язкових платежів до пенсійного бюджету та фінансування пенсійних виплат. Протягом першого кварталу 2014 року забезпечено стабільність виплати пенсій для 309 тис. осіб, на що спрямовано 1316,7 млн. грн., що на 49,1 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Продовжував зростати середній розмір пенсій: станом на 01.04.2014 він склав 1341,17 гривень. Поліпшувалися умови обслуговування громадян. В усіх управліннях Фонду в районах і містах області у щоденному режимі функціонують 18 приймалень, де надаються послуги за принципом «єдиного вікна». Потік відвідувачів з початку року скоротився більш як на третину.

Також збережено позитивні тенденції та динаміку основних показників наповнення пенсійного бюджету області. Квартальні завдання по надходженню до Фонду власних коштів виконано на 101,8%, зменшилася заборгованість зі сплати внесків економічно активними платниками на 2,2 млн. грн., а в половині районів її погашено повністю.

Крім того, присутнім було роз’яснено окремі аспекти пенсійного забезпечення. Особливий інтерес та жваві обговорення викликали порядок та механізм перерахування раніше призначених пенсій, підтвердження та розрахунок чорнобильського страхового стажу, виконання судових рішень щодо виплати донарахованих сум пенсій. На всі поставлені питання було надано вичерпні відповіді.

http://www.pfu.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар