-->

02.04.14

Центр клінічної радіології без грошей

Центр клінічної радіології,більш відомий як чорнобильська лікарня, без грошей.

До 2004 року він фінансувався за рахунок Міністерства з надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Однак в 2005 році "любий друг" та кум тодішнього Президента Віктора Ющенка, володар заводів, кораблів, аптек та банків Давид Жванія виключив Центр клінічної радіології з числа отримувачів державних дотацій.

Фінансування Центр почав фінансуватись за рахунок Академії наук України та Міністерства соціальної політики та праці. І, якщо Академія наук більш менш виконує свої обов'язки, то з лютого минулого року не профінансував жодної статті.

Зараз голова Комітету ВР Валерій Кальченко (всі мої спроби зателефонувати до нього закінчувались скиданням дзвінків) та Людмила Денисова зайняті одним: реабілітувати збанкрутілого так званого президента Союзу Андреєва. Адже це прекрасна пральна машина для відмивання бюджетних коштів, а "тендери" Людмили Денисової якраз і повинні зацікавити каральні органи України.

Юрій Андреєв зараз знаходиться під слідством в Шевченківському РВВС м.Києва за викрадення 400 тисяч грн, що стверджується оригінальними документами.

Але Валерій Кальченко та Людмила Денисова зайняті врятуванням Андреєва, котрий терміново госпіталізувався, щоб врятуватись од тюрми. Я вперше в цьому Центрі, тут прекрасні лікарі, досвідчений прекрасний середній медперсонал, але лікування для чорнобильців тут платне. Я особисто вже потратив більше 2000 грн, а лікування не закінчилось.

Дивно виходить, але ті люди, котрі розвалили Україну (нардепи, міністри, судді, прокурори і т д.), котрі лікуються в лікарні "Феофанія" цього не відчувають - їм все безплатно. А винними у всіх бідах винні чорнобильці, котрі своїм здоров'ям врятували світ. І, як було в часи уряду Азарова, так і в часи Яценюка бачать чорнобильські пенсії, чорнобильські пільги, а не бачать своїх благ.

Так звані революціонери: Яценюк, Турчинов та інші для відведення народного гніву, позбавили себе безплатних проїздів, все інше не зачіпили. Хоча на пільги еліти йде грошей значно більше, ніж для всіх чорнобильців України.

Майте совість, посадовці, скільки ще в угоду МВФ можна доїти чорнобильців? Подоїть себе, ви вже давно при комунізмі, виконуєте програму КПРС Микити Хрущова - нічого не робити і мати все.

Як приклад можу сказати, що буквально на минулому тижні працівники Центру отримали давно очікуваний аванс, а на цьому і зарплату.

Займіться чорнобильцями, політикани!

Сергій Колесников - учасник ЛНА на ЧАЕС 1 категорії,
член Національної Спілки письменників України

Немає коментарів:

Дописати коментар