-->

09.04.14

Пенсії захисникам Вітчизни за квітень на Сумщині виплачено повністю

За інформацією начальника головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області, депутата обласної ради Сергія Грицая, станом на 7 квітня у повному обсязі профінансовано пенсії військовослужбовцям. Місячна сума виплат для близько 15 тисяч пенсіонерів цієї категорії склала 32,4 млн. гривень.

Посадовець наголосив, що відповідно до змін, внесених до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, які набрали чинності з 1 квітня 2014 року, не припиняється виплата пенсій пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за зазначеним Законом, у разі призову їх на військову службу під час мобілізації, на особливий період до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та Державної спеціальної служби транспорту, на службу до органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів та підрозділів цивільного захисту, податкової міліції та Державної кримінально-виконавчої служби України.

“Після звільнення зі служби виплата пенсій цим особам здійснюється з урахуванням додаткової вислуги років на день їх демобілізації. Якщо новий розмір пенсії у них буде нижчим за розмір, який вони отримували в мирний час, то виплата їм пенсії здійснюватиметься у розмірі, який вони отримували на день призову на службу у зв’язку з мобілізацією”, - підкреслив очільник пенсійної установи.

Загалом на сьогодні в області профінансовано третину місячної потреби на виплату пенсій та грошової допомоги, що на квітень передбачена у сумі 513,9 млн. гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар