-->

14.05.14

Ахметов - про чотири сценарії для Донбасу, три з яких - програшні

Бізнесмен Рінат Ахметов упевнений, що Донбас буде щасливим лише в єдиній Україні і що вихід із кризи полягає в децентралізації влади на законодавчому рівні. 
 
Про це йдеться в його відеозверненні, оприлюдненому 14 травня компанією донецького олігарха "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). 
 
"Сьогодні в Донбасі надзвичайно складна ситуація. У Донбасі поселився страх. Люди закривають магазини, закривають офіси, їдуть із міста, на вулицях стріляють і вбивають людей. І це величезне лихо для нашого краю", - сказав Ахметов. 
 
Він запевнив, що хоче, щоб Донбас і кожен мешканець цього регіону були щасливими. "Щастя – це тоді, коли мир над головою. Щастя – це тоді, коли на душі спокійно. Щастя – це тоді, коли сильна економіка, створюються нові робочі місця, люди мають гідну роботу, гідну зарплату й гідне життя", - зазначив Ахметов. "Щастя – це тоді, коли нас поважають. Поважають нашу історію, поважають нашу пам'ять, поважають нашу мову, поважають наші свята, поважають наші традиції і поважають наші амбіції – наші амбіції на краще життя", - додав він. 
 
На думку Ахметова, є чотири "сценарії" розвитку подій. 
 
"Сценарій номер один: залишається все, як є. Уся влада в Києві, а регіони розбудовуються за залишковим принципом. Цей шлях себе вичерпав, він не має права на майбутнє, і в цьому я глибоко переконаний", - сказав Ахметов. 
 
"Сценарій номер два: Донецька народна республіка. Її ніхто у світі не визнає. А структура нашої економіки – це вугільна промисловість, це металургія, це енергетика, це машинобудування, це хімічна промисловість і це сільське господарство. І всі суміжні підприємства, які з цим пов'язані. Ми потрапимо під величезні санкції, ми не зможемо ні продавати, ні виробляти. Це означає зупинку виробництва, це означає безробіття, це означає бідність", - пояснив бізнесмен. 
 
Третій сценарій – приєднання до Росії – на переконання Ахметова, теж не зробить Донбас щасливим. "Це (приєднання) не треба ні Росії, ні Донбасу. І від цього не виграє ні Росія, ні Донбас. Ми потрапимо під величезні санкції, і так само ми не зможемо ні продавати, ні виробляти свою продукцію. Це означає економічний спад, безробіття й бідність", - сказав впливовий олігарх. 
 
"І сценарій номер чотири. На мій погляд, це єдиний правильний шлях: це зміна в Конституції, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить у регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за нинішнє й майбутнє перед людьми", - сказав Ахметов. "Я глибоко переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні", - підсумував він. 
 
 
Експрес онлайн
Читайте більше тут: http://expres.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар