-->

24.05.14

Онлайн-юрист проконсультує безкоштовно

Інна МИКОЛАЄНКО для «Урядового кур’єра»
Нещодавно Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги та Проект USAID «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» презентували у Києві новий інтернет-ресурс Pravoonline.org.ua, на якому в режимі онлайн-звернень люди можуть безкоштовно проконсультуватися з кваліфікованими експертами-юристами. Pravoonline — це спеціалізований портал, створений для поширення правових знань, розвитку правових практик, сприяння діяльності державних і недержавних організацій, які надають правову допомогу представникам бідних і вразливих верств населення. Також на сайті можна знайти інформацію про організації, які безоплатно надають як первинну правову допомогу (правові консультації та інформація), так і вторинну (представництво інтересів у суді та захист від обвинувачення).

Ще одне завдання цього ресурсу — підвищення правової освіти та правової обізнаності населення. На сайті розміщено велику кількість матеріалів з різних галузей права, яка може стати своєрідною «шпаргалкою» для тих, хто шукає відповіді на певні запитання. Статті розкривають певні правові процедури, окреслюють проблеми та можливі шляхи їх розв’язання. На цьому ресурсі можна знайти й чимало типових документів, наприклад зразки позовних заяв тощо.

Крім того, на порталі розміщено інформацію про захист прав громадян. Висвітлено такі важливі теми, як соціальне забезпечення, захист права власності, сімейне право, спадкове право тощо.

http://www.ukurier.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар