-->

07.05.14

Віталій Кличко зустрівся з представниками київської організації «Союз Чорнобиль України»

Києву потрібна нова соціальна політика та нова політика у сфері охорони здоров’я. Про це заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко під час зустрічі з представниками осередків Київської організацій Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

- Чорнобильська трагедія – це трагедія мільйонів українців. Це трагедія торкнулася і моєї сім’ї також. Мій батько був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС. Через хворобу, пов’язану з опроміненням, він дуже рано пішов з життя. Тож проблеми чорнобильців я знаю не з чуток” - відзначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що державна та міська влада повинна створити умови для гідного життя таких людей. І відзначив, що перший крок на шляху до цього – боротьба з корупцією.

- Оголошуючи боротьбу з корупцією, я маю на увазі і корупцію в медичній та соціальній сферах також. Якість медичної допомоги та медичних послуг не повинна залежати від платоспроможності хворого. Кожний, хто за законом має право на пільги чи допомогу з боку держави – має отримувати їх вчасно та в повному обсязі, - зазначив лідер «УДАРу».

Водночас чорнобильці скаржилися Кличку на медичне обслуговування, на картку киянина, за якою ціни на ліки в спеціалізованих аптеках вищі, ніж в звичайних, та на безконтрольну забудову міста.

Організація «Союз Чорнобиль України» нараховує у столиці 79 тисяч чорнобильців. 39 тисяч з них - пенсіонери-ліквідатори на ЧАЕС, середня пенсія яких складає 1900 гривень. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар