-->

19.06.14

Мінсоцполітики готує нову програму працевлаштування

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ 
З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Міністерство соціальної політики працює над новою програмою працевлаштування в Україні з урахуванням потреби забезпечення робочими місцями переселенців зі східних регіонів України. Про це повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денісова на брифінгу в Будинку Уряду в середу, 18 червня.

За її словами, метою програми є вирішення проблеми безробіття в України, особливо щодо тих громадян, які переселяються зі Сходу в інші регіони.

Людмила Денісова підкреслила, що на сьогодні в Україні зареєстровано 445, 8 тис. безробітних, з яких 353, 3 тис. отримують допомогу з безробіття. При цьому Міністр зазначила, що проблема працевлаштування зараз дуже актуальна для громадян з Луганської і Донецької областей, які вимушені покидати свої помешкання і роботу через ситуацію, яка склалася на цих територіях. «Звісно, безробіття на Сході України зростає. Але сьогодні його практично неможливо фіксувати. Ми реєструємо лише безробітних, які прибувають зі Сходу в інші регіони. За даними Мінсоцполітики, зареєстровано 4 тис. таких громадян: з Луганської області в центри зайнятості звернулося 113 чоловік, з Донецької – 304», - повідомила Людмила Денисова.

«Ми готові надати їм робочі місця, які зараз у нас є, проводимо переговори з роботодавцями, які розширюють свій бізнес. При цьому ми напрацьовуємо окрему програму для того, щоб забезпечити тих людей, які тимчасово, а, можливо, і постійно будуть проживати там, куди вони переселилися зі східних регіонів», - повідомила Міністр.

За її словами, фінансуватимуться програма за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття. «Програма передбачає тісну співпрацю з роботодавцями. Ми готові також навчити новим професіям за рахунок фонду соцстрахування на випадок безробіття тих людей, які залишаться без роботи і вимушені будуть переїхати на нові території», - зазначила Людмила Денісова.

www-адреса статті: http://www.kmu.gov.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар