-->

11.07.14

Харчування чорнобильських дітей покращаться

Народний депутат, Геннадій Бобов, зареєстрував чергову законодавчу ініціативу в парламенті. Про це він написав у власному Facobook.


За словами Бобова, законопроект стосується покращення якості харчування дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.


"Вчора зареєстрував законопроект, який дозволить забезпечити дітей-чорнобильців якісним і безперебійним харчуванням. В першій половині цього року у нас була вкрай неприємна ситуація, коли через проблеми з проведенням тендеру на центральному рівні було заблоковане гаряче харчування 233 тисяч дітей. Проблему вдалося вирішити лише через декілька місяців, були виплачені компенсації, але причина залишилася. Тобто зрив харчування може повторитися знову.

Тому ми спільно з районними радами і органами державної влади Черкащини розробили проект закону, який дозволить проводити закупівлю продуктів харчування для дітей-чорнобильців на місцях. Тож заблокувати харчування для дітлахів через непорозуміння чи недолугість чиновників буде неможливим. Це дозволить купувати більш якісні і більш дешеві продукти для дітей в тому регіоні, де вони проживають і навчаються, а також значно оперативніше реагувати на зміни цін, які сьогодні ростуть кожного місяця.

Виписаний і «запобіжник», який унеможливить корупцію. Продукти можна буде закуповувати тільки за цінами, що не перевищують середньозважені в регіоні. Методику розрахунку зробить Держстат, який має для цього всі можливості. Він же буде надавати і інформацію. Тож шахраям не вдасться заробити на дитячому харчуванні.

Маю надію, що депутати підтримають проект. Адже це проблема не тільки Черкаської області, а всієї України."



Немає коментарів:

Дописати коментар