-->

18.08.14

Про виконання Закону

На виконання «Закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в Житомирської області на поточний рік передбачено понад 254 мільйони гривень

Під час зустрічі активу Житомирської обласної та міської спілок Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» було констатовано, що 60% зазначених коштів область вже отримала. Затримок у виплаті чорнобильської пенсії немає. 

Одним з нагальних питань є стан проведення оздоровчих заходів. 

Як зазначила начальник управління з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи при департаменті праці та соціального захисту населення Діна Волинець: 

"У нас на черзі на отримання путівки стоїть понад 45 тисяч людей, з них першої категорії - 3090 чоловік. На жаль цього року путівок виділено ще менше. Зазначу, що на першу категорію передбачено лише 1638, а всього путівок 15 530. Ситуація така, що не всі зможуть скористатися пільгою, але ті з постраждалих, хто стоїть на черзі та вчасно подав документи, на оздоровлення поїде". Оздоровлення чорнобильців проходить у санаторіях Трускавця, Бердянська, Львова та Очакова. 

автор Людмила Заліщук

Немає коментарів:

Дописати коментар