-->

13.08.14

Обласна влада за допомогою буде звертатись до столичного керівництва

На черговій сесії обласної ради, яка відбудеться 11 вересня, обласна рада звертатиметься до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

У них депутати проситимуть спрощення на законодавчому рівні процедури визнання вантажів гуманітарною допомогою, а також вирішення питань пенсійного забезпечення інвалідів з числа чорнобильців-ліквідаторів.
Також депутати обласної ради планують звернутися до Міністерства соціальної політики щодо окремих питань забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Такі звернення будуть реакцією на проблеми, озвучені під час круглого столу з чорнобильцями і людьми з обмеженими фізичними можливостями, який відбувся в обласній раді 11 липня цього року.

У тексті звернення до Мінсоцполітики йдеться про те, що на поточний рік кошти з державного бюджету для забезпечення житлом черкаських інвалідів-чорнобильців (247 осіб) та переселенців з Чорнобильської зони (291 сім’я) не виділені, в той час як у 2012 році забезпечено житлом 15 осіб, у 2013 році – 3. Депутати обласної ради попросять сприяння у відновленні фінансування загальнодержавної програми «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У Кабміну і парламенту депутати обласної ради проситимуть допомоги з питань пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців. «Вважаємо, що розміри пенсійних виплат інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС повинні визначатися Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а не постановами Кабінету Міністрів України. 

Для законодавчого врегулювання питання пенсійного забезпечення інвалідів з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС просимо розглянути можливість ухвалення нової редакції статті 54 Закону, що передбачатиме визначення мінімального розміру пенсії зазначених осіб в залежності від групи інвалідності, року участі в роботах у зоні відчуження», – йдеться у тексті звернення.

У Кабінету Міністрів і Верховної Ради України Черкаська обласна рада проситиме спрощення процедури визнання вантажів гуманітарною допомогою. «Довготривалий процес визнання вантажів гуманітарною допомогою розчаровує іноземних донорів, які добровільно надають гуманітарну допомогу малозахищеним категоріям населення України. Зі слів отримувачів гуманітарної допомоги в інших країнах світу, процес визнання та розмитнення гуманітарної допомоги займає всього 3-5 днів. В Україні для цього часом не вистачає встановленого законодавством для безоплатного зберігання вантажів на об’єктах Міндоходів терміну 90 діб. Це змушує отримувачів допомоги, які займаються благодійництвом, допомагають малозабезпеченим, соціально незахищеним особам, витрачати власні кошти для оплати послуг зі зберігання та розмитнення вантажів гуманітарної допомоги», – зазначається у тексті звернення.

Усі ці три звернення мають ухвалити на черговій сесії Черкаської обласної ради. Із їхніми повними текстами можна ознайомитись на сайті у розділі «Матеріали до чергової сесії обласної ради».

Немає коментарів:

Дописати коментар