-->

17.09.14

Пропозиція харківських чорнобильців

Харківська обласна організація
 "СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ"

16.09.2014 № 63
Міністерство соціальної політики України

У Харківській області проживає майже 23 тисячі громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, у тому числі близько 4 тисяч дітей. Відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» постраждалі громадяни мають право на щорічне санаторно- курортне лікування чи відпочинок.


За станом здоров’я багатьом постраждалим громадянам важко долати великі відстані транспортними засобами, а також шкодить здоров’ю зміна кліматичної зони, тому більшість постраждалих осіб бажає пройти санаторно-курортне лікування у місцевих санаторіях. Відсутність путівок до санаторіїв, розташованих у Харківській області, не дає можливості оздоровитись майже 35% постраждалих громадян відповідно до медичних показань.

З метою максимального охоплення оздоровленням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в місцевих санаторіях, пропонуємо на законодавчому рівні ініціювати передачу повноважень з організації оздоровлення від Міністерства соціальної політики України до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За дорученням організації
Голова організації А.І.Вінник

http://www.chernobyl.kh.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар