-->

16.09.14

Чорнобильці з Великописарівщини передали ікону «Чорнобильський Спас» настоятелю новозбудованого Свято-Миколаївського храму


Близько двадцяти ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС разом із керівником районної організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля зібралися в райцентрі біля новозбудованого Свято-Миколаївського храму.

Основна причина зібрання - вручення ікони «Чорнобильський Спас» настоятелю Свято-Миколаївського храму о. Василю.

Ікона «Чорнобильський Спас» була написана в 2003 році з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира іконописцем Владиславом Горецьким. Створена ця ікона була в пам’ять про всіх тих, хто пішов від нас в інший світ, обпалений смертоносним подихом Чорнобильського реактора, «і во здравіє живих».

Як свідчать очевидці, під час освячення ікони сталося справжнє диво: спочатку над іконою пролетів білосніжний голуб, потім на небі раптом засяяла веселка і сама собою з’явилася картина – сяючий німб та три хрести з сонцем посередині… Вважаючи це Божим благословенням, священнослужителі та віруючі признали ікону чудотворною. Перед нею служать панахиди в дні пам’яті про Чорнобильську катастрофу, до неї звертають свої молитви ті, хто постраждав унаслідок аварії.

Учасники чорнобильської аварії пояснили, чому саме в цей храм вирішили подарувати ікону, що є їхнім покровителем: храм новий, тож таким чином вони хотіли його підтримати.

Настоятель храму о. Василь подякував за увагу до храму і подарунок. Також він відзначив неоціненний вклад у будівництво храму керівника фермерського господарства «Світанок» Миколи Надточія. А потім звучало «Многая лета» нашим чорнобильцям. 

      
http://sorada.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар