-->

26.11.14

Кличко доручив оприлюднити перелік черговиків на отримання житла у Києві

Мер Києва дав доручення оприлюднити перелік черговиків на отримання квартир у Києві на сайті КМДА, щоби не виникало спекуляцій і кожна людина знала, під яким номером вона перебуває і як просувається черга. Про це повідомила прес-служба мера києва, передають «Конфлікти і закони».

Під час сьогоднішнього прийому громадян кияни найчастіше зверталися до Київського міського голови з питанням про виділення житла. Так, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС поскаржився, що його начебто посунули у черзі на отримання соціального житла. Віталій Кличко відзначив, що на сьогодні більше 60 тисяч киян стоять в черзі на отримання квартир. І доручив директору департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександру Спасибку скласти загальний список по Києву черговиків і розмістити його на сайті КМДА.

«Інформація щодо черги і її просування повинна бути відкритою і публічною, щоби кожен знав, хто отримує житло і як просувається черга. Також потрібно розрахувати кількість квартир, які буде можливість виділити наступного року», - підкреслив мер Києва, звернувшись до директора департаменту будівництва.

Водночас, Віталій Кличко наголосив на необхідності внесення змін до законодавства, щоби кожен забудовник виділяв певну частину квартир на виконання інвестзобов’язань для забезпечення житлом пільгових категорій столичних мешканців.

Під час прийому громадян кияни також звернулися до мера з проханням допомогти завершити будівництво меморіальної алеї «Героїв Чорнобиля» на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі.

Мер Києва дав доручення внести це питання до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2015 рік, щоби закласти в бюджет видатки на добудову алеї чорнобильцям.

«Непроста ситуація зі столичним бюджетом, дірка - близько 2 млрд грн. Якщо ПДФО залишатиметься у Києві, у нас буде можливість фінансувати такі проекти. Зараз ми над цим працюємо. Крім того, варто звернутися до бізнесу, до підприємств, щоби вони підтримали цей проект. Бізнес повинен бути соціально відповідальним. У нас багато небайдужих киян. Потрібно вшанувати пам'ять загиблих чорнобильців», - зазначив Київський міський голова.

Немає коментарів:

Дописати коментар