-->

07.12.14

Павло Розенко: Адресні пільги і новий трудовий кодекс - основні пріоритети у 2015 році

Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів про пропозиції до програми Уряду на 2015 рік. За його словами їх п’ять.

«Перше – це, безумовно, трансформація пенсійної системи, включаючи перехід від поступального нарахування пенсій до підтримки недержавного пенсійного страхування, підготовка бази для переходу до накопичувальної системи недержавного пенсійного страхування», - зазначив Міністр.

По-друге, за словами Павла Розенка, - це посилення адресності надання пільг. «Ми будемо робити все, щоб пільги і відповідні компенсації адресно потрапляли тільки до тих, хто ці пільги реально потребує. Отримання тієї чи іншої пільги будезалежити від доходів людей. Не може, умовно кажучи, пенсіонер, у якого пенсія 15-20 тисяч гривень, мати ще й безкоштовний проїзд у громадському транспорті, включаючи метро. Держава і так йому забезпечило нормальну пенсію», - повідомив Міністр, додавши, що дискусії з цього питання ще триватимуть.

Решта три пріоритети, за його словами, - це ситуація на Сході країни і переселенці, трудовий кодекс і реорганізація соціальних фондів.

«Третє – це безумовно реформа трудового законодавства. Це наш позитивний імпульс і сигнал інвесторам, що, з одного боку, ми захищаємо соціальні права своїх працівників, а з іншого – новим трудовим кодексом дозволяємо інвесторам активніше заходити в Україну і використовувати наш трудовий потенціал. Відразу зазначу, що ті норми, які викликали гострий резонанс у суспільстві, включаючи норми про можливе підвищення роботи в тиждень до 48 годин, ми будемо зважувати і шукати компроміс між роботодавцями та профспілками та винесемо збалансований документ. Перекосу не буде», - запевнив Павло Розенко.

«Четверте базове завдання – це ситуація на Сході та посилення соціального захисту людей, які тимчасово переміщені, і наших хлопців, які беруть участь у АТО. Будемо удосконалити механізм. Ситуація складна. Ми працюємо з коліс, ніхто не був готовий до цієї ситуації, і це об'єктивно. Критикувати тут немає кого», - констатував Міністр.

За словами Павла Розенка, п'ята пропозиція – це реформування соцстрахування. «Фонди соцстраху – це величезна корупція, неефективність витрат грошей. І бізнес нам постійно ставить запитання: ми платимо внески і куди ці гроші потім діваються? Необхідно говорити про ефективність управління, про об'єднання фондів. І в цілому антикорупційна політика в фондах – це ще один пріоритет нашого відомства», - резюмував Міністр.

За інформацією «Сегодня.ua»

Немає коментарів:

Дописати коментар