-->

11.12.14

На Закарпатті проживає 5 тисяч громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, вшановуються учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Основні пільги і компенсації постраждалим громадянам фінансуються за рахунок коштів державного бюджету. Протягом 2014 року в повному обсязі забезпечено виплату близько 20 щомісячних пільг та компенсацій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, у сумі 5,3 млн. грн.В області проживають майже 5 тисяч громадян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них дві з половиною тисячі – учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, 290 – інваліди внаслідок аварії на ЧАЕС, близько тисячі постраждалих дітей.

Збережена позитивна тенденція щодо збільшення фінансування на соціальний захист чорнобильців за рахунок коштів обласного бюджету. Аптечним та медичним закладам відшкодовано вартість безкоштовно наданих чорнобильцям медикаментів і здійснених робіт по зубопротезуванню в розмірі 578,0 тис. грн..

За рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів у цьому році надано матеріальну допомогу 770 сім’ям учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, багатодітним сім’ям, сім’ям інвалідів, важкохворим та сім’ям, які втратили годувальника з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

А у п’ятницю, 12 грудня, об 11 .00 у малому залі облдержадміністрації (м.Ужгород, пл.Народна, 4) відбудеться зустріч керівництва області з учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активом громадських чорнобильських організацій. 

Немає коментарів:

Дописати коментар