-->

25.12.14

Рада провалила законопроект Кабміну про скасування пільг

Верховна Рада повернула на доопрацювання в Кабмін законопроект, що передбачав скасування ряду пільг в системі освіти та державної служби.

З третьої спроби депутати 257 голосами повернули на доопрацювання Кабінету міністрів законопроект № 1577 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, зміни до деяких законодавчих актів вносяться з метою "створення умов для стабілізації фінансового стану держави та вдосконалення окремих положень соціальної політики". Документом, зокрема, пропонується внести зміни до ряду законів про освіту.

Зокрема, пропонується вилучити норму про гарантоване право на здобуття безкоштовної повної середньої освіти.

Також пропонується передати встановлення доплат вчителям та викладачам на розгляд Кабміну та скасувати надбавки за наукові ступені та вчені звання, вислугу років, класне керівництво.

Також з законодавства вилучаються норми про безкоштовне забезпечення всіх учнів підручниками, а фінансування пільгового проїзду для учнів, студентів та педагогів передається під відповідальність місцевої влади.

Крім того, пропонується вилучити норми про можливість закриття шкіл та дитсадків у сільській місцевості лише за згодою територіальних громад.

Також пропонується скасувати ряд доплат та надбавки державним службовцям. В тому числі, знижено базу для нарахування пенсії чиновникам, а надбавки за вислугу років та перерахування пенсій планується віддати на розгляд Кабміну.

Також скасовується ряд пільг для категорій громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС. Зокрема, на пільговий вступ до вищих навчальних закладів, безкоштовний проїзд, виділення путівок, та встановлює, що решта пільг таким громадянам надаватиметься, в залежності від їх доходів. Також пропонується скасувати пільги чорнобильцям 4 категорії.

Немає коментарів:

Дописати коментар