-->

27.12.14

Розенко: проведемо реформи - підвищимо соціальні виплати

Уряд зобов’язується підвищити на 13% соціальні виплати з грудня 2015 року, якщо до того часу вдасться провести соціальні реформи.

Про це заявив міністр соцполітики Павло Розенко на прес-конференції в п’ятницю, коментуючи бюджетний процес.

Він обурився з приводу заяв деяких депутатів, що вони не були ознайомлені з реформаторськими законопроектами у соціальній сфері, оскільки, за його словами, в рамках коаліції це було обговорено детально.

Розенко констатував, що "Україна запізнилася з реформами мінімум на 10 років – і якщо цього не змінити зараз, то це не буде зроблено ніколи".

За його словами, наприклад, дефіцит Пенсійного фонду "наближається до 100 мільярдів гривень", що в перспективі знижує можливості підвищувати пенсії.

"Ми можемо гарантувати збільшення на 13% усіх видів соцвиплат з грудня, однак це має стати наслідком реформ. Або ми зробимо це, або ми згаємо час – і вже в липні станемо перед питанням, як вчасно виплачувати зарплати і пенсії", - сказав міністр.

Розенко нагадав, що уряд відмовився від деяких жорстких кроків, зокрема від збільшення пенсійного віку, скасування студентських стипендій та доплат працівникам бюджетної сфери.

Натомість Кабмін зосередиться, зокрема, на детінізації фонду зарплат, оскільки "тіньовий сектор на сьогодні складає приблизно 200 мільярдів гривень".

Як відомо, уряд пропонує здійснити низку жорстких заходів для виходу з економічної кризи та подолання дефіциту держбюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар