-->

30.01.15

У Ковелі хотіли відмовити чорнобильцям на користь учасників АТО

У Ковельській міській раді – гучний конфлікт. Так, представники місцевого осередку Правого Сектору виступили проти надання земельних ділянок воїнам-афганцям та ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Про це стало відомо під час засідання 65-ї сесії Ковельської міської ради.

Так, представника від Ковельського осередку Правого СекторуОлександра Геча обурило те, що до переліку претендентів на отримання безкоштовних земельних ділянок додали ветеранів віни у Афганістані та ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС.



«Всім відомо, що чорнобильці та афганці – це всього лиш бізнес-проект. От і крутяться нині, як «вуж на сковорідці», адже є змога отримати ласий шматок. Чому саме зараз, коли в країні війна, вони настільки терміново потребують цих земельних наділів. 30 років нікому нічого не було потрібно, й тут – можлива «халява», - висловив власну позицію стосовно спірного питання громадський активіст.

Він зазначив, що у залі засідань присутня дружина «кіборга», який захищав донецький аеропорт, Тетяна.


Також пригадав і за ковельчанина, бійця ДУКу з псевдо «Сивий», який приїхав із поля бою з пораненим коліном і , не долікувавшись, поїхав знову на передову у Піски.

«Там він фізично не може написати заяву щодо отримання земельної ділянки. Тож, пропоную внести до попереднього рішення лише одну поправку: надати найкращі ділянки сім’ям загиблихучасників АТО та інвалідам. А решту розприділити методом жеребкування. Таким чином у вас з’явиться резервнаділів, бо війна не закінчується. Бійці, від яких залежить державність країни повинні відчути, що їхнє місто піклується за них. Хтось тут «штани тре», а хтось під кулями може не дожити до вечора», - продовжив Геч.

Це надзвичайно обурило голову Ковельської міської ради Олега Кіндера:

«А хто вам надав право принижувати афганців і чорнобильців? Треба совість мати. А чого ви тут сидите і «штани протираєте», чого ви не на передовій разом зі своїм сином і ніколи там не були?» - запитав у громадського активіста міський очільник, назвавши його «псевдопатріотом».

Окрім цього, депутат Ковельради Володимир Матвєєв зазначив, що він і сам воював в Афгані, тому не дозволить принижувати афганців:

«Я служив в Афганістан, мав два поранення. Хто вам дав право відмежовувати афганців на другий план, принижувати їх? В Афганістані хлопці так само гинули, як і під час сьогоднішньої війни», - наголосив обранець громади.


Однак, Олександр Геч не вгавав, й продовжував доводити, що наразі питання виділення землі ветеранам Афганістану та ліквідаторам аварії на ЧАЕС – неактуальне.

Й аргумент депутата Ковельської міської ради Миколи Гнатюка, мовляв, для учасників АТО виділили 106 земельних наділів, тоді як для афганців – 5, а для ліквідаторів й того менше – 3, жодним чином не подіяв на «правосекторівця».


Утім, не зважаючи на це, 24 ковельських обранців громади проголосували «за». Тож, рішеня прийнято.

Немає коментарів:

Дописати коментар