-->

27.01.15

На Луганщині викрито корупційну схему: "переселенці" отримували соцвиплати за хабарі

Більше 3000 псевдопереселенців отримали пенсії і соцвиплати за хабар. Державі це обійшлося у 9 млн грн. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт СБУ.

"Встановлено, що чиновники Управління пенсійного фонду та Управління праці й соціального захисту Марківського району за грошову винагороду оформлювали пенсії та соцвиплати особам, які начебто переселилися на Марківщину. Однак з'ясовано, що ці люди навіть не бували у Марківці", - йдеться у повідомленні відомства.

Організатори розробили корупційний механізм надання "пенсійних послуг" і оцінили переоформлення кожної виплати так званих "переселенців" на контрольованій Україною території вони у 1,5 тис. грн. Чиновникам у Марківці, які через посередників отримували документи, з цієї суми віддавали по 200 грн.

За попередніми підрахунками, у листопаді-грудні 2014 року зловмисники безпідставно оформили пенсії та соціальні виплати понад трьом тисячам мешканців окупованих територій, що коштувало державному бюджету України понад 9 млн. грн. 

"17 січня 2015 року за матеріалами СБУ органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. У ході обшуків вилучено документальні підтвердження протиправної діяльності чиновників", - повідомили у СБУ.

В інших районах Луганської області наразі тривають перевірки з виявлення подібних правопорушень.

Нагадаємо, сьогодні у Мінсоцполітики заявили, що у січні внутрішнім переселенцям було виплачено 170 млн грн соціальних виплат. З урахуванням виплачених в 2014 році коштів фінансова допомога для сімей із Донбасу і Криму становить 528,4 млн гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар