-->

19.02.15

Комітет підтримує проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи 4 лютого 2015 року розглянув на своєму засіданні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження (рестр. № 1336), поданий народним депутатом України Королевською Н.Ю., та рекомендує Верховній Раді України прийняти його за основу.

У законопроекті пропонується доповнити перелік осіб, які належать до потерпілих від Чорнобильськоїкатастрофи (стаття 11 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідокЧорнобильської катастрофи") дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих іззони відчуження, які народилися від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих іззони відчуження, і які після досягнення повноліття не були віднесені до встановлених статтею 14 цього Законукатегорій, і запровадити їх щорічне медичне обстеження (диспансеризацію) та лікування у спеціалізованих медичнихзакладах.

На думку автора законодавчої ініціативи, реалізація положень законопроекту потребуватиме додаткових коштівДержавного бюджету України у розмірі 41,0 млн. грн. на рік.

Під час обговорення народні депутати України - члени Комітету висловили зауваження щодо терміну набраннячинності Закону, адже відповідно до п. 1 Прикінцевих положень цей Закон "набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування". Однак відповідно до частини третьої статті 27 Бюджетного кодексу України закони України або їх окремі положення, які впливають на показники бюджету (зменшують надходженнябюджету та/або збільшують витрати бюджету) і приймаються після 15 липня року, що передує плановому, вводяться в дію не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим. Висловили також застереження щодо розширення кола одержувачів пільг і компенсацій, що потребуватиме додаткових видатків здержавного бюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар