-->

31.03.15

У Вінницькій області зареєстровано 26,5 тисяч постраждалих внаслідок ЧАЕС

За даними Міністерства соціальної політики у Вінницькій області зареєстровано 26 тисяч 532 особи, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомила перший заступник директора департаменту соціальної політики обласної адміністрації Людмила Каратаєва.

Ці дані Каратаєва озвучила на засіданні оргкомітету з відзначення 29 річниці Чорнобильської трагедії. Засідання оргкомітету відбулося у конференц-залі Обласної Адміністрації 25 березня. Участь у ньому взяв заступник голови обласної адміністрації ігор Івасюк.

На засіданні розглядали ситуацію з соціальною допомогою чорнобильцям, говорили про їхні пільги. Обговорили на засіданні зміни у законодавстві, що пов'язані зі статусом чорнобильців. Зокрема, скасовано певні зони, які раніше вважали чорнобильськими. Таким чином кількість постраждалих зменшилась на 63 тисячі. 

Це люди, які відносилися до четвертої категорії чорнобильців. У зв'язку з відміною 4 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, цього року держава профінансує область на потреби чорнобильців на суму 29 мільйонів 523 тисячі гривень. Це на 12 мільйонів 546 тисяч гривень менше ніж минулого року. За останні три місяці потреби чорнобильців в області держава профінансувала на 7 мільйонів 39 тисяч гривень. 

Також щомісячно аналізується використання коштів державного бюджету на потреби чорнобильців. Говорить заступник директора департаменту соціальної політики обласної адміністрації Людмила Каратаєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар