-->

14.03.15

Перший пійшов, хто наступний?

За інформацією прес-служби прокуратури Вінницької області, керівник одного з департаментів Вінницької ОДА 13 березня у своєму службовому кабінеті одержав неправомірну вигоду в розмірі 8000 грн від директора спеціалізованого комунального закладу за оформлення атестаційних документів з позитивним висновком про відповідність його займаній посаді та встановлення щомісячної надбавки до заробітної плати. Вказаного керівника затримано “на гарячому” працівниками прокуратури області та УМВС області.

Наразі проводяться першочергові невідкладні слідчі дії. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди), за що передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

А тим часом “Вінниця.Daily”, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах, називає посаду та ім’я затриманого – ним виявився директор Департаменту соціальної політики Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Сопун.

46-річний Сопун призначений на посаду директора департаменту соцполітики облдержадміністрації у вересні 2014 року ще Анатолієм Олійником.

До цього обіймав посаду заступника директора департаменту соцполітики Вінницької облдержадміністрації. Причому в 2011 році Сопун вже обіймав керівну посаду в цьому підрозділі, правда тоді він був виконуючим обов’язки, а сам департамент був управлінням.

Варто відзначити, що чорнобильці з вінницької області в матеріалі про призначення А. Сопуна на посаду директора департаменту відразу ж відгукувалися про нього не дуже добре. Може, звичайно, з особистих мотивів, але тепер аналогічні підозри виникли і у правоохоронців.

Немає коментарів:

Дописати коментар